Zábransky ilk kez Zbrojovka maçına çıktı ve Žižkov'a karşı aldığı yenilgiyle onu hayal kırıklığına uğrattı.

DünyaBot

Member
Yarışmanın bitimine üç tur kala Králové Pole takımının durumu yine çok ciddi. Ortalama maçtan belki de sadece, Cumartesi günü evinde Zbrojovka'yı evinde karşılayacak ve derbinin favorisi olacak rakip Lišna'nın uygulama ekibinin izleme heyeti mutluydu.


“Bu bizim için bir komplikasyon. Kurtarma kavgalarından kurtulmak için maçı kazanmak istiyorduk. Aşağıdaki tabloda durumun nasıl göründüğünü biliyoruz ve bu durumdan kendimiz çıkmamız gerekiyor. Bu durumdan başka hiç kimse bize yardım edemez. Geriye üç maç kaldı ve bence bir galibiyet yeterli olmalı,” diye özetledi Zbrojová antrenörü Lukáš Kříž mutsuz durumu.



8 Mayıs 2024, 19:52, Gönderi Arşivlendi: 8 Mayıs 2024, 20:49.





Zábransky, pazar gününe kadar Prag Dünya Şampiyonası hokey takımının savunmasında yer almak için mücadele eden oğluyla birlikte maça diğer Kometa yetkilileriyle birlikte geldi. Sekreter Pavel Zubíček ve spor bölümü başkanı Jaroslav Medlík tribünlerde ona eşlik etti.


Zbrojovka'nın yeni patronu, hokey sahalarından tanındığı şekliyle maçı sert bir ifadeyle ve görünürde hiçbir duygu olmadan izledi. Futbolcular ona sahada pek keyif vermedi. Maçın utanç verici bir Brno yenilgisiyle sona ermesinden birkaç saniye sonra, hiç gecikmeden ana tribündeki yerini terk etti.


“Kabinde değildi. Bir miktar temas halindeyiz ama işi bize bırakıyor, sonuçlarından biz sorumluyuz. Bu doğru” dedi Kříž. “Yeni sahibi hakkında yorum yapmak istemiyorum, kızmayın, buna başkasının cevap vermesi gerekiyor.” Manchaft'tan ben sorumluyum. Diğer şeyler başkalarına aittir” diye yanıtladı Brno antrenörü ek bir soruya.


Zábransky için bu, Zbrojovka'yı kendi gözleriyle çalışırken görme fırsatıydı, ancak kulübün satın alındığının duyurulmasının ardından stadyuma yapılan ilk ziyaret değildi. Opava ile iç sahadaki ilk maçını hastalık nedeniyle kaçırmak zorunda kalsa da geçen hafta teknik direktör Zdenek Psotka ile konuşabildi. O dönem kulübün internet sitesinde yer alan kısa bir röportajda oyunculara kendisini tanıttığını belirtmişti. Cuma günkü Příbram maçında Brno'nun 2:0 kazandığı maçta takımına başarılar diledi.


“Kendimi tanıtmanın ve önemli şeyleri birbirimizin yüzüne söylemenin adil olduğunu düşünüyorum. Ancak benden daha fazla ayrıntı istemeyin, kabinde kalmaları gerekiyor.”



Zbrojovka spor menajeri Zdeněk Psotka (solda) Libor Zábransky ile röportajda. (Mayıs 2024)



Ayrıca geleneksel bir futbol kulübüyle ilgili bazı planlarından da bahsetti. “Kulübün yönetiminin güçlendirilmesi gerekiyor. İster spordan, ister iş dünyasından, ister pazarlamadan konuşalım, insan eksikliğinin olduğu aşikar. Bahsedilen alanların her birinde profesyonellerin görevlendirilmesi gerekmektedir. Doğru yerler için sadece doğru insanlar. Bu yeniden başlamanın olumlu algılanacağına ve arkasında hiçbir uydurma aranmayacağına inancım tamdır” dedi.


Cephaneliğin Yönetimi mi? Hala bilinmiyor



Zbrojovka'nın yeni başkanı Psotko'ya olan güvenini ve yetkilerini genişletmeyi planladığını ifade etti. Brno kulübünün liderliğinin nasıl olması gerektiğine dair daha fazla bilgi henüz bilinmiyor. Zbrojovka sekreterliği de onlar hakkında yorum yapmıyor.


Çarşamba akşamı Zbrojovka'ya karşı alınan mağlubiyetin ardından kimsenin yeni kulüp patronu hakkında konuşmak istemediği açıktı ve bu da MSFL'ye düşme tehdidini bir kez daha artırdı. Kříž basın toplantısında bunu reddetti ve oyunculardan hiçbiri medya temsilcileriyle konuşmaya gelmedi.


Králové Polí'deki hayal kırıklığı sona erdirilebilir. Ev sahibi seyirciler stadı öyle bir şokla terk ettiler ki, bu sefer ne her zamanki gibi ıslık sesleri, ne de sahaya doğru tezahüratlar duyuldu. Kříž, konuk soyunma odasından zafer çığlıklarının duyulduğu bir sırada kısa bir basın toplantısı düzenledi.


“Topu elimizde tutup, sona ulaşmak istiyorduk ama kısırız, gol atamadık. Bugün bunun için şanslar iyiydi. Maalesef ribaundu topla oynamadığımız ve iyi bir pozisyonda olmadığımız için standartımızın ötesinde bir gol yedik. Rakibin ikinci golü biz vabank oynarken geldi,” diye içini çekti Kříž.