Yumruk, kaba mesaj. Brno'da belediye başkanı ile muhalefet arasındaki anlaşmazlık alevleniyor

DünyaBot

Member
Brno denk, (SPD adına) Pavlica civarındaki güne dikkat çeken ilk kişi oldu. 29 Nisan'da konseydeki şehrin kontrol komitesi başkanlığı görevinden alındı. Aynı zamanda STAN parlamentosu üyesi olan Belediye Başkanı Petra Quittov (Ernovit Patrioti), iDNES.cz'ye yaptığı açıklamada, bunun, ilk kez gerekçelerinde de belirtilen, tekrarlanan ahlaki küfürleri nedeniyle meydana geldiğini söyledi.


Pavlic'in dezavantajlarından biri de, birkaç ay önce belediye başkanı David Rampula'ya (KDU-SL adına) fiziksel saldırıda bulunmasıydı. Başkalarına karşı şiddet kabul edilemez. Quittov, bunun benzer bir hata yaptığı ilk sefer olmadığını söyledi.


Böylece, Dan Pavlica'nın son birkaç saat içinde ifrovac uygulaması Signal aracılığıyla cep telefonuna gönderdiği müdahaleci ve sıradan olmayan kaba mesajdan bahsediyor. Söylediğine göre saatler sonra kaybolacak şekilde kurulmuştu ama ben fotoğrafını çektim ve birkaç kişi gördü. Halk içeriğinden alıntı yapmak istemiyor. Bay Pavlica'nın fiyat aralığına kanmayacağım. Ama onu polise de gösterdim çünkü iş çok ileri gitti, Quitt'lere.


Pavlica, parayı ilk başta kendisinin göndermediğini iddia ediyor. Kesinlikle utanç verici. Bileti belediyedeki belediye başkanına verdim, önce bakıp bize göstersin diye ama istemedi. Kendi deyimiyle bu nedenle suç duyurusunda bulunacak olan gecikmenin temsilcisi, eğer benim telefonumdan olduğu anlaşılırsa Çek Cumhuriyeti'nden çekileceğimi açıkladı. Bu Quittov'u da dışlamıyor. Baştan bir sebep yaratacak bir nedenim yok, not.


Pavlica'ya satın alınmayan tek kişi benim



Belediye başkanı Rampula ile yapılan fiziki toplantı Pavlica Piznv tarafından iptal edildi. İddiasına göre akşam saatlerinde alkolün etkisiyle Alcool restoranında yanıma geldi. Eşimin ve benim başıma bir kaza gelebileceğini hissettim ve kontrolümü kaybedip ona yumruk attım. Az önce kavga ettik, temsilci normal bir şekilde kavga ediyordu, bu garajda olmadı ama akşam saat onda barda oldu, diye anlatıyor Pavlica. Bu olayla polis ilgilendi ve olayı kabahat olarak sınıflandırdı.


Pavlica her şeyi değiştirdi ve onu özgür haliyle politik bir şehir olarak görüyor. Orada (ernavice) satın alınmayan tek avcı benim, hepsi daha önce birkaç kez seçilmiştir. Bir şeyleri değiştirmek için siyasete girdim. Orada emekliliğin ve dostluğun nasıl işlediği umurumda değil. Bazı şeylerden şikayet etmeye başladığın an, o zaman biliyorsun ki, bu güzel bir gün.


Örnek olarak Slunenice restoranını ve yakında yapılacak olan sözleşmeyi onun uygunsuz bakışlarına gönderme yaparak aktaracağım. Onları birkaç milyon karşılığında tüm kamu dairelerine yerleştirmek istediler ve ben de dahil olmaya başladım, Rampula ile tanışmamın bir başka nedeni de buydu. Güneşlenme odası ayda 35.000 dolara kiralanıyor, ancak gerçek fiyatın 150.000 ve 200.000 olduğu tahmin ediliyor. Tekme atıyorum çünkü şehrin caddesi olarak yüzbinlerce insanı Pavlica'ya taşıyamayız.


Belediye başkanı her iki hayvanın da itaatsiz olduğunu düşünüyor. Yüklü imalar sadece belediye binası binalarında, sözleşme kayıtlarında var. İleride kamu apartmanlarına da yerleştirmemiz düşünülüyor ama şimdilik bu bir hayal. Quittov, binanın daha önce berbat bir durumda olduğu ve operatörün buraya birkaç yüz bin yatırım yaptığı gerçeğine verdiği yanıt olan Slunenice'ye ne dersiniz? diye açıklıyor.


Ona göre, kontrol komitesindeki Pavlica son teslim tarihine uymadı. Benim de kendi fikirlerim var ama kadınların partisi gecesini şeffaf hale getireceğiz, bu konuda tamamen vicdanlı olmalıyız, diye açıklıyor.


2022 yılının sonbaharında barut fabrikasının tünellerinden yapılan hırsızlık nedeniyle Ernovice köyüne polis müdahale etti. Dava, daha sonra istifa eden yönetici ve koalisyon temsilcisi Jiho Hason (KDU-SL) ve Jiho Novotnho'yu (SOCDEM) içeriyordu.


Belediye başkanına göre Romanlarla sorun kapandı



Mevcut anlaşmazlık, Roman bir ailenin acemiliğe geri dönmesinin sorunlu olduğunu ilan eden Quitts'i çevreleyen son zamanlardaki kargaşadan doğrudan kaynaklanıyor. Biz de üzgünüz, çünkü onlardan kurtulduğumuza sevindik ve diğer şeylerin yanı sıra onları geri aldık dedi.


Roman örgütleri ve Pavlica bu söze karşı kendilerini savundu. Belediye başkanından ailenin bu olmamalıydı dediği bir konuşma duyulduğu için olağanüstü bir teftiş komitesi topladım. Kafama tıklayıp bir şişeyi ateşe atacak bir sürü vuruş var. Az önce konseye ırkçılığın ve belediye başkanının adı olan l Pavlica'nın kamuya açık bir şekilde kınandığını bildirdim.


Quittov davanın kapandığını açıkladı. 29 Nisan'daki konsey toplantısında oylama yapıldı. Brno'nun Roman işlerinden sorumlu danışma kurulunun temsilcileri ve söz konusu evde yaşayan adam konuştu ve benim gerçeklerden başka bir şey söylemediğimi doğruladılar. Daha sonra Belediye Başkanı kelimesinden kurtulduğum için özür diledim.


Irkçılıkla suçlandığı yönündeki ifade, diğer şeylerin yanı sıra, belirli bir avcıdan gelen bir e-postaya dayanıyordu. Roman işlerinden sorumlu organın sorumlusunun bana Brno'da bu isimde kimseyi bulamadıklarını söylemesine üzüldüm, diyor.


Pavlica ayrıca Quitt'i müdahalesi nedeniyle SPD'deki ihbarcı pozisyonunu istemekle de suçladı. Bu beni kızdırdı. Pitom SPD'mi destekledi çünkü acemi olarak kirli bir iş yaptığımı biliyorlardı. Ama temsilcilik görevimden istifa etmiyorum ve onları uzun süre tekmeleyeceğim. Ve eğer bir gün belediye başkanını göndermediğime dair onay alırsam, o zaman seçimi kazanacağım çünkü onun dibe vurmak için muhalefeti ortadan kaldırmaya çalıştığı bilinecek, diye tamamladı.