BHUBANESWAR: Eyalet hükümetinin okul dönüşüm programına milyarlarca rupi harcamasına rağmen, okul ve yaygın eğitim bakanı Odisha’da 11.929 kadar okul binası harap durumda Samir Dash Çarşamba günü toplantıda söyledi
Eyalet hükümeti, güvenli olmayan tüm binaların yıkılması emrini verdi ve eyaletin üst düzey ilk ve orta okullarında ek 77.931 derslik inşa etme önerileri olduğunu söyledi.
Bakan, Odisha Hükümeti’nin bir teklifte bulunduğunu söyledi. Proje Onay Kurulu aracılığıyla merkezleme (PAB) 2022-23’te 3.683 ek derslik inşası için.
Ancak kurul, 1.003 ek derslik inşası için 11.855 lakh Rs onayladı.
Bakan yazılı bir cevapla, bakanlığın miktarı dersliklerin inşası için panchayati raj ve içme suyu departmanlarına göndereceğini ve onlardan işi bir an önce tamamlamalarını isteyeceğini söyledi.
“Binalar, sınıflar ve tuvaletler dahil olmak üzere iyi bir okul altyapısı, okullarda iyi bir öğrenme ortamı yaratmak için kritik öneme sahiptir. Kaliteli eğitim için öğrencilerin iyi bir altyapıya, öğretmenlere ve toplu olarak öğrenme çıktılarını iyileştirmeye ve okul terklerini azaltmaya yardımcı olan kitaplara ihtiyacı var” dedi. Anıl Pradhaneğitim hakkı (RTE) aktivisti.