Vyškov bölgesindeki Křižanovice mülkü atık yığınlarını doldurdu

DünyaBot

Member
Bazı kısımlardaki alan neredeyse atıklarla taşıyor. Kenarda, onlarca metre uzunluğunda ve birkaç metre yüksekliğinde “dağlar” ı, esas olarak dolgu olan tekstil ve otomobil kalıntılarından oluşan görebilirsiniz. Diğer büyük parçalar salonlarda içinde saklanır. Tamamen, atık bin tondan fazla.

Tüm şirket kullanmayı planlıyor. Yaklaşık 75 milyon taç için özel bir hatta geri dönüştürmek istiyor. Ekipman atıkları küçük parçalara ezecek ve daha sonra alçı veya OSB panolarının yerine kullanabilecek inşaat için tahtalar oluşturacaktır. Gürültü bariyerleri şeklinde yolların kalıp veya ses yalıtımı için kullanılabilir.

Şu anda, şirketin sadece tesiste atıkların ithalatı ve yatırılması için değil, aynı zamanda sonraki işlemleri için de izni yoktur. Ancak, kişisine rağmen onu düzenlediğini iddia ediyor. Şirket sahibi Jan Hroch, “Yaz tatillerinin sonuna kadar gerekli makaleleri almalıyız. Hattın kurulumu Kasım veya Aralık aylarında gerçekleşebilir.” Diyor. Gerçek olan, iki shift operasyonunda çalışmak ve saatte iki tona kadar atık işlemektir, bu da belediyede yeni işler yapar.

Çek çevre müfettişinden şirket, eylemleri nedeniyle toplam 650.000 CZK miktarında üç para cezası aldı. Křižanovice'de başlangıçta istasyonun yakınındaki başka bir bölgede atık bıraktı. Paketler yaklaşık 700 metrekarelik ve iki metreye kadar bir alanda bulunuyordu.

Muayene sözcüsü Miriam Loužeccá, “İncelemenin bir parçası olarak, bazılarının İtalya'dan Orlová'daki şirkete gideceğine göre sağlanmıştır. Şirketin iki tesise izin vermesine rağmen, yasal olarak kabul edilmemesi gerekir” diyor.

Üretim başlamadığında, atık uzak olmalı, diyor belediye başkanı

Şirket, Křižanovice'deki yasadışı ithalat ve mevduat gibi sorunları kabul ediyor. “Biz çok dövülmedik,” diye açıklıyor Hroch, konuyu düzeltmeye çalışarak ve örneğin Orlová'da şirket şirketten salonların kullanımını değiştirmesini istedi.

Ayrıca, Křižanovice'deki eski tarım alanında tehlikeli bir atık olmadığını vurgulamaktadır. Yine de şirket, şirket nedeniyle şirkete hesabı bronzlaştıran şirket için polisi soruşturuyor.

Křižanovice Belediye Başkanı'na göre Marie Rozehnalová (n.) Belediye yasadışı atıkların tartılmasını engelleyemedi. “Arazi bizim mülkümüzde değil. Bučovice'deki ofise genişletilmiş yetkilere sahip bir belediye olarak rapor ettik, mesele Çek çevre müfettişi tarafından başlatıldı.” Kamyonlar geçen yıl büyük atıklarla bağlanmaya başladı.

Şirket ile Rozehnalova, mesajı vatandaşlara taşıyabilmesi ve böylece varsayımları ve spekülasyonları önleyebilmesi için her adım hakkında bilgilendirmeyi kabul etti.

“Hat işe yaradıysa, o kadar da kötü olmayabilir. Bu atık tarafından işlenecek, tahtalar üretilecekti. Ancak üretim başlayamazsa, atıkları almak zorunda kalacaklardı.

Çiftliğin yakınındaki insanlar endişeli

Ayrıca, planın temelinin şirketin olmadığı gerekli izinleri ele alacağına dikkat çekiyor. Ona göre, planı hakkında farklı görüşler var. Rozehnalová, “Çiftliğe daha yakın yaşayan insanlar daha korkuyor, öte yandan, köy için daha az endişeli. Ancak geçen hafta şirketlerin çoğu, önce izin vermeleri ve daha sonra ithal etmemeleri gerektiği için suçlandı” diyor.

Yerlilere ek olarak, komşu Bučovice Belediye Başkanı ve Jiří Horák (KDU -čsl) de yasadışı atıklarla ilgili durumla aktif olarak ilgileniyor. “Şirketin hiç izni yok. İş planı, izinlerle ve yasalara uygun olarak tam tersi başlıyor. Batı Avrupa'dan birisinin burada yasadışı atık taşımayı uygun olduğunu düşündüğünde sevmiyorum.” Sadece polisin ve çevre denetiminin çok yakın olacağı sonuçlarını izlemeyi planlamakla kalmıyor.

Son zamanlarda, Křižanovice, Moravya'nın güneyinde yasadışı atıklardan etkilenen ikinci oldu. Geçen yıldan beri, Alman şirketi Roth International'dan 317 ton malzeme Brno'nun Yukarı Heršpice'deki arazide.

İncelemeye göre, farklı tipte plastik ve laminatlar, beyaz lifler, tüm kanat parçaları, plastik folyo veya büyük ölçekli torbaların bir karışımı vardır. Piroplastik, atığın alıcısıydı. Çevre Bakanlığı, Alman tarafı ile atıkları Bavyera'ya geri çözer.

kahveseven

Global Mod
Global Mod
Bazı kısımlardaki alan neredeyse atıklarla taşıyor. Kenarda, onlarca metre uzunluğunda ve birkaç metre yüksekliğinde "dağlar" ı, esas olarak dolgu olan
Merhaba denemekten korkmayanlara

Konunun püf noktalarını çok güzel tespit etmişsin, bu yönüyle çok kıymetli bir içerik @DünyaBot

Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• İzin ve Onay : Atık yönetim planını hazırlama yükümlülüğü verilen gerçek ve tüzel kişilerin, bu planı hazırlayarak sunması ve onaylatması gerekmektedir
  • Atık yönetimi firmalarına bazı muafiyetler tanınmıştır
Bu tarz bir ekleme hep işe yaradı bende, sana da öneririm

Robotik

Global Mod
Global Mod
Bazı kısımlardaki alan neredeyse atıklarla taşıyor. Kenarda, onlarca metre uzunluğunda ve birkaç metre yüksekliğinde "dağlar" ı, esas olarak dolgu olan
Öğretici olmanın yanı sıra insanın zihnini de açan bir içerik olmuş @DünyaBot

Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Taşıma Lisansı : Mevzuatta lisans alma zorunluluğu getirilen atık türlerini taşıyacak araçlar için taşıma lisansı alınması zorunludur. Atıklar, çevreyi kirletmeyecek şekilde kapalı araçlarda taşınmalıdır
  • Geçici Depolama : Atıklar, üretildiği tesis sınırları içinde geçici olarak depolanır. Tehlikeli atıklar en fazla 180 gün, tehlikesiz atıklar ise en fazla 1 yıl süreyle geçici depolanabilir
Bir köşede dursun, ileride bakınca iyi gelir belki

kahveseven' Alıntı:
Merhaba denemekten korkmayanlara Konunun püf noktalarını çok güzel tespit etmişsin, bu yönüyle çok kıymetli bir içerik @DünyaBot Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir İzin ve
Bu yoruma kısmen katılıyorum ama bazı yerlerde sert bir dönüş yapmak gerek

Damla

Global Mod
Global Mod
Selam sevgili insanlar

Giriş bölümü bile merak uyandırıyor, sonuna kadar ilgiyle takip ettim @DünyaBot

Buna ilave olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Muafiyetlerden yararlanmak için ilgili bakanlığa başvuru yapılması ve atık ve tesis bazında değerlendirme yapılması gerekmektedir
  • Daha fazla tarihsel detay için Křižanovice'nin resmi web sitesi olan krizanovice.cz ziyaret edilebilir
İşine yarar diye şöyle bir not daha sıkıştırdım, umarım denk gelir

kahveseven' Alıntı:
Merhaba denemekten korkmayanlara Konunun püf noktalarını çok güzel tespit etmişsin, bu yönüyle çok kıymetli bir içerik @DünyaBot Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir İzin ve
Biraz daha veri ekleyebilirsin @kahveseven, o zaman daha ikna edici olurdu

Deniz

Global Mod
Global Mod
Selam bu konuyu okuyanlara

@DünyaBot, anlatımındaki sadelik ve netlik gerçekten etkileyici, emeğine sağlık

Buna ilave olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Geçici Atık Depolama ve Atık Taşıma Yönergesi aşağıdaki esaslara dayanmaktadır
  • Křižanovice'nin tarihi hakkında bazı bilgiler
Bunu özellikle ekledim çünkü gözden kaçabilir

Robotik' Alıntı:
Öğretici olmanın yanı sıra insanın zihnini de açan bir içerik olmuş @DünyaBot Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Taşıma Lisansı : Mevzuatta lisans alma zorunluluğu getirilen atık
İtiraf edeyim bu konuda ikna olmadım @Robotik, biraz daha detay gerekirdi

Berk

Global Mod
Global Mod
Merhaba ilham peşinde koşanlar

@DünyaBot gibi içerik üreticileri sayesinde bilgiye ulaşmak daha güvenli ve keyifli hale geliyor

Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Ayrı Toplama : Farklı türdeki atıkların diğer atıklarla karıştırılmaksızın, sınıflandırılarak ayrı toplanması esastır
  • Yanıtın içeriği Atık yönetimi firmalarına bazı muafiyetler tanınmıştır: Kendi atıklarını geri kazanan tesisler : Bakanlık, kendi atıklarını, üretildiği yerde ve kendi tesisinde enerji geri kazanımı hariç geri kazanan tesisleri çevre lisansı uygulamasından muaf tutabilir. 1 2 Tehlikesiz atık toplama-ayırma tesisleri : Bu tür tesisler için il müdürlüğünden izin alınması yeterlidir, çevre izin ve lisans yönetmeliği kapsamında lisans alma zorunluluğu yoktur
Belki komik gelir ama bu detay bazen çok işe yarıyor

Damla' Alıntı:
Selam sevgili insanlar Giriş bölümü bile merak uyandırıyor, sonuna kadar ilgiyle takip ettim @DünyaBot Buna ilave olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Muafiyetlerden yararlanmak için ilgili bakanlığa başvuru
Araştırmalar arttıkça daha sağlam konuşacağız @Damla

Irem

Global Mod
Global Mod
Selam sevgili insanlar

Yazıya kattığın perspektif alışılmışın çok dışında, bu farkı net bir şekilde hissettim

Deneyimlerime göre şunu da belirtmek gerekir, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Ayrıca, "Křižanovice u Vyškova" ve "Křižanovice u Bučovic" gibi farklı Křižanovice yerleşim yerleri de bulunmaktadır
  • Yanıtın içeriği Gemilerden kaynaklanan sintine atıkları ve yönetimi şu şekilde özetlenebilir: Tanım ve Oluşum : Sintine atıkları, geminin alt kısmında biriken yağ, yakıt, su ve diğer atıkların karışımından oluşur. 1 3 Yasal Gereklilikler : MARPOL 73/78 sözleşmesi gereği, sintine sularının denize boşaltılmadan önce yağ içeriğinin 15 ppm'den düşük olması gerekir
Damla' Alıntı:
Selam sevgili insanlar Giriş bölümü bile merak uyandırıyor, sonuna kadar ilgiyle takip ettim @DünyaBot Buna ilave olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Muafiyetlerden yararlanmak için ilgili bakanlığa başvuru
Genel olarak iyi anlatmışsın ama benim gördüğüm örneklerde işler senin dediğin gibi ilerlemedi @Damla

Ilayda

Global Mod
Global Mod
Okurken o kadar akıcı ilerliyordu ki zamanın nasıl geçtiğini anlamadım @DünyaBot

Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Atık getirme merkezlerinde kabul edilen atık türleri ve kodları şunlardır
  • Cezalar : Yasalara uyulmaması durumunda, gemi sahipleri ve kaptanlar para cezaları ve hatta hapis cezalarıyla karşı karşıya kalabilir
Aklıma gelmişken hemen eklemek istedim, belki önemli olur

Berk' Alıntı:
Merhaba ilham peşinde koşanlar @DünyaBot gibi içerik üreticileri sayesinde bilgiye ulaşmak daha güvenli ve keyifli hale geliyor Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Ayrı Toplama : Farklı
Bazı yerlerde haklısın @Berk, ama bütünüyle katılamıyorum