Oğlan havuzda boğuluyordu. Su kenarında dinlenen doktorlar tarafından kurtarıldı

DünyaBot

Member
Bir Znojmo hastanesinde doktor olarak çalışan karı koca Jana ve Petr Kouřil, yüzme havuzunda boğulan bir çocuğun hayatını kurtardı.
| Fotoğraf: Jana ve Petr Kouřilová arşivi

Znojmo Hastanesinde çalışan eşler Petr ve Jana Kouřil, rahatlamak için yüzme havuzuna gittiler, ancak bir noktada Petr Kouřil, havuzda şiddetle elini sallayan bir adam fark etti. “Ben de hemen olay yerine koştum ve çocuğun cansız bedenini havuzdan çıkarmaya yardım ettim” diye anlattı.

Karısı bunu fark edince hemen yüzdü. Çocuğun solunum ve dolaşım durması vardı, bu yüzden doktorlar ona kalp masajı ve ambuvac ile nefes verdi.

Daha sonra çifte, yine yüzme havuzunda kalan Znojmo hastanesinden başka bir doktor katıldı. Birlikte, çocuğun kalp dolaşımını ve kendiliğinden nefes almasını sağlamayı başardılar. Daha sonra helikopterle Brno’daki Çocuk Hastanesine stabil bir durumda nakledildi.

“Çok hızlı ve verimli yardım için teşekkür ederim. Meslektaşlarım doğru zamanda doğru yerdeydiler, ilk yardımın nasıl yapıldığını biliyorlar ve sağlamaya hazırlar” dedi.

Doktorlar tarafından yaşı belirtilmeyen çocuk, birkaç gün sonra tedavisi için evde taburcu edildi. Bu davanın mutlu bir sonu oldu, ancak diğerlerinin çoğu trajik bir şekilde sona erdi.

Znojmo hastanesi müdürü Martin Pavlík, “Su ortamı her zaman son derece risklidir ve ister halka açık bir yüzme havuzu ister ev havuzu olsun, hiçbir izleme ve denetim bir felaketin olmayacağının %100 garantisi değildir” diye belirtiyor. . Çocuğun hayatını kurtarmaya yardım ettikleri için doktorlarımızla gurur duyuyorum” dedi.