CIFA’da girişimciler için iş geliştirme merkezi açıldı | Bhubaneswar Haberleri

DünyaBot

Member
BHUBANESWAR: Bir iş geliştirme merkezi açıldı Merkez Tatlı Su Kültürü Enstitüsü (CIFA) girişimcilere yardımcı olmak için. Hem devletten hem de Merkezden sağlanan fonlarla kurulmuştur. Girişimciler merkezi eğitim, toplantı ve resmi amaçları için kullanabilirler.
CIFA’nın su ürünleri yetiştiriciliği sektöründe faaliyet gösteren yaklaşık 200 girişimcisi bulunmaktadır. “Birçok girişimci, küçük ofis alanlarından veya çiftliklerinden faaliyet gösteriyor. Eğitim programları yürütme veya iş toplantıları yapma imkanları yoktur. Bu nedenle hükümet girişimciler için bu özel tesisi oluşturdu” dedi. Nagesh Kumar BarikCIFA’nın kıdemli bilim adamı.
Çoğu girişimci, su ürünleri sektörü için balık, tohum ve yem üreten çiftçilerdir. “Otel ve benzeri kuruluşlarda toplantı ve eğitim programları düzenlemeye güçleri yetmiyor. Kurumumuzun toplantı salonları çoğunlukla eğitim ve toplantı amaçlı olarak rezerve edilmektedir. Ancak yeni tesis bu sorunu çözecek ve girişimcilere tüm yıl boyunca resmi işleri için yeterli alan sağlayacak” dedi.
İş geliştirme merkezinde toplantı ve eğitim programları düzenlemenin yanı sıra, merkezdeki girişimciler iş ağları oluşturarak kendi aralarında çeşitli konuları tartışabiliyorlar. Para ödemeden alanı kullanabilirler. Bu merkezin açılışı Pazartesi günü yapıldı. Himanshu PathakTarım ve Eğitim Bakanlığı sekreteri ve ICAR Genel Müdürü.
Merkezde toplantı odası, eğitim odası ve ofis bulunmaktadır. Eğitim salonu yaklaşık 200 kişiliktir. “Merkez için yaklaşık 2 milyon lira harcandı. Görüntü olanakları, projektör, ses sistemi, TV, bilgisayar ve diğer ofis aksesuarlarına sahiptir. Bir girişimci iş toplantılarını ve diğer programları burada sorunsuz bir şekilde yürütebilir’ diyor Barık.
Kantin tesisi var ama girişimciler yemek masraflarını ödemek zorunda.