Brno'daki dört kafenin sahibi ünlü derneğin sahibidir

DünyaBot

Member
Brno'dan otuz yıllık bir girişimci üç kafe ve bir kahve ve çay dükkanı var. Mart ayında son kez şirket derneği satın aldı ve Mayıs ayında senkronize yüzmede en iyi Çek için başka bir fincan devraldı.

Bu kış sonunda faturaların ödenmesini ele aldığında, Facebook'u arka planda bıraktı. İnternet bankacılığını kapattıktan sonra, efsanevi Brno Café Association'ın yeni bir sahip aradığına dair yeni bir katkı gösterdi. Biraz tesadüf için, diğerleri için kader. Šindelář bir dakika tereddüt etmedi ve hemen kendisini yeraltından tanıdığı sahibini aradı.

Yarım saat içinde kahve ile birlikte oturuyorlardı, iş planının ayrıntılarını çözüyorlardı. “İlk konuşan bendim, ama onlarca kişi benden sonra geldi ve daha yüksek teklifler. Yine de eski sahibi beni vizyonumu sevdiği için seçti.” Kariyerindeki en büyük iş adımı oldukça kendiliğinden yapıldı.

Kendi sınırlarınızın üstesinden gelmek

İş dünyasında ve sporda Šindelář babasına yüzmeyi öğretti. “Beni bir yüzme kulübünde eğitti, ama bana kahve ve çay ticareti veya sevgi ilkeleriyle de öğretildi,” diye açıklıyor babasının uzun mesafeli bir yüzücü olduğunu ve kariyerinden ve hakeminden sonra.

Šindelář Jr., örneğin Çek Olympian Matěj Kozubek tarafından düzenli olarak yarıştığı yarış yüzücüsünün birkaç yıllık kariyeri için en uzun pistlerini yavaş yavaş sular altında bıraktı.

“Eğlenceydi ve gerçekten keyif aldım. Aynı zamanda, suyun 19 dereceye sahip olduğu Lipno'da 20 kilometre yüzmek için zihinsel ve fiziksel olarak talep ediyordu.”

Çek Kupası'nın uzun süredir yüz yüzünde birkaç zaferden sonra, neler yapabileceğini test etmeye başladı ve sınırlarını hareket ettirdi. 16 yaşındayken, yirmi dördüncü bir yarış, bu sırada 50 kilometre mesafeyi aştı.

Kesintisiz kahve rüyası

Ancak, yine de işini hareket ettirebilir, şimdi onu genişletmeye çalışıyor. Genç girişimci, “10 şubeye sahip olmak istediğim materyalist değil. İnsanların günün herhangi bir saatinde herhangi bir işletmede iyi bir kahve içmelerini istiyorum” diyor. “Böyle bir kavram, sabah üçte bile işe yarayabilirse,” diye ekliyor.

Kahve çekirdekleri ve gevşek çaylar sattığı ilk proje olan Mi – Coffee and Tea'yı açmaya başladı. Üniversiteden sonra açtı. Kafe, “Bir yıldan fazla bir süredir yer arıyordum, her zaman bir sorun vardı. Sahibi gerekli yeniden yapılanmaya izin vermek istemedi ya da hijyenik nedenlerle oturamamamdı” diyor.

Derneği devraldıktan sonra, önce iki arkadaşıyla kapattı. Şirket çeyrek yüzyıldan fazla çalışıyor ve Brno'da yerleşik bir markadır, ancak eski durumu yenilemeyi hak etti. Girişimci, “Bunu duygu ile çok fazla almalıyız, yeni döneme aktarmaya çalıştığımız tarihi bir marka. Ne yaparsam yapayım, insanların yarısının yarısı olduğunu biliyorum.”

Ancak, müşteriden korkmuyorlar, insanların onları bulacağını biliyorlar. Yeni sahibi, “Dernek çok güçlü bir düzenli tabana sahip, birçoğu için nostalji ve Brno'da okuduktan 15 yıl sonra bize geri dönüyor. Eski bir çalışan, bir zamanlar dernekte Havel'e hizmet ettiğini söyledi.”

Aquabel'in rekabeti olmadığı için

Yarış kariyerinin sona ermesinden sonra, Ikvabelám'ın ortak konsantrasyonu sayesinde bir süre yüzmeyi eğitti. “Yüzücüler bizim için eğitim hazırladılar. Ve bunu yapabildim, babam uzun mesafeli bir yüzücüydü, ama annem Aquabel'di, bu yüzden muhtemelen genlerim var” diyor Šindelář.

Herkes akşam bir barda otururken, Aquabels yüzücüleri sanatsal yüzmeye çalışmaya ikna etmeye başladı. “Bir noktada kabul ettim, elimizi salladık ve bir sonraki sezona Aquabel olarak başladım,” diye anlatıyor bir sonraki kariyerimin başlangıcı.

Ve şüphesiz başarılı, sanatsal yüzmede, ister birey olarak ister karışık çiftlerde olsun, zaten birkaç Cumhuriyet unvanı kazanmıştır. Yüzücü, “İnsanlara normal bir hayatım, işim ve sonra öyle bir inci olduğunu söylemekten hoşlanıyorum ki, 30 yaşında senkronize yüzmede Cumhuriyet'in hüküm süren şampiyonu.”

İçinde yüzmeyi nasıl öğrendi

Her durumda, Life adlı oyunun ana hikayesi Shindlers için bir iştir. Üniversite çalışmaları zamanından beri aktif olarak kahve ve çaya karışmıştır. Babası çay ve kahve ile bir dükkana sahipti. Hayatı boyunca, oğullarının gençlerini şirketi almaya hazırlıyordu.

Kafe, “Ona örgütsel konularda yardım ettim, geçici işçiler için ödeme terminalleri veya ödüllerin getirilmesini ele aldık.” Elinde, ani babanın ölümünden sonra 2017'de işin dizginleri sonuna düştü.

O zaman 23 yaşındaydı ve hala Ekonomi Fakültesi'nde mühendislik unvanı için çalıştı. Šindelář, “Annemle ticareti devraldık. Ama o zaman hala öğrettiği için, en başından beri her şeyle uğraşıyorum.”

Çalışmaları sırasında çağrı merkezinde, inşaatta veya basında üç kaydırma operasyonunda çalışma da dahil olmak üzere birçok tugay denedi. “Cehennem dedim. Yaklaşık 45 derece ve gürültü vardı, sadece çatallarla bıçaklamak için bir şey eksik,” diye gülüyor. Sonuç olarak, mağazayı ele geçirdikten kısa bir süre sonra işte kalmak istediğini biliyordu.

30 yaşında dört işletme Brno'da Brno'da. Yukarıda belirtilenlere ek olarak, rüyasına Komín bölgesinde Café Olbracht ile yaklaştı. Burada, sadece sıcak içecekler sabahın erken saatlerinde satılmıyor.

Müşteriler hala tezgahın arkasında genç bir girişimci bulabilirler. “Sadece sahibi olmak istemiyorum, hala kahve yapmaktan zevk alıyorum,” diye açıklıyor Barista, bilgisinin çoğunu kendi kendine zeka olarak kazanıyor.