Brno'da Bartoška Jamu'yu inceledi Gott ve karısını tanıdım

DünyaBot

Member
Gazeteci Ladislav Plch'e göre, bu 1970 yılında Brno'da yatak odasında 25. doğum gününün kutlamasında ve elbette evde olmayan ebeveynlerinin yatağında başladı. O zamanlar Janáček'in Müzik ve Sahne Sanatları Akademisi (Jamu) Jiří Bartoška'nın arkadaşı Bartoška'nın şehrin etrafında arkadaşı Bolek Polívka ile çizildiğinde, bu kutlamaya iki güzel kızı bu kutlamaya gördüğünde ve davet ettiğinde, her ikisinin de bu partiden sonra evlendikleri.

Stanislava ve Bolek ilk evliliklerini sürmediler, ancak Andrea ve Jiří karizmatik bir aktörün son ölümüne kadar birlikte kaldılar.

Bartošek, Atelier 205'ten Sara Matůšová ile yaptığı röportajda yıllar önce Jamu stüdyosunun kader başlangıcını hatırladı. (Oyuncu Jana Švandová – Ed.)Pardubice'den birbirimizi tanıyorduk, Gympl'de sınıf arkadaş olduk. Forumdan Eliška Balzer bana ne yapmak istediğimi sordu ve gerçekten bilmediğim için oyunculuk için bir başvuru gönderdiler. Ve yetenek için bir çağrı aldım. Savaştan iki gün sürme şansı olarak aldım, ”diye güldü, o zamanlar Brno židenice'deki mürettebatta hizmet veren askere, alıcılara monologları ve şiirleri Bolek Polívka tarafından öğretildi.

“Korkunç olmalıydı çünkü sanırım, Gynt'i akranladım. Jüri oyuncu Vlasta Fialová'dı ve 'Şimdi bazı askeri egzersizlerde mıydın?' Diye soruyor. Yeşil Mundur'da yaptım.

Diyerek şöyle devam etti: “Hatalar bulmak için giriş sınavlarında ilk saat monologlarını yaptık ve Vlasta Fialová diyor ki: Ama Bay Bartošek, aynı şekilde konuşuyorsunuz.” -, nasıl neyse? ' -, askeri egzersizde olduğunuzu ve koruduğunuzu düşündük, ancak hasta vokal kordonlarınız var. ' -ama herkes böyle konuşuyor ve anne. ' – ama bilseydik, seni almadık', ”dedi Jamu'yu 1968-1972 tarihli fırtınalı yıllarda incelemek için en iyi ozanlardan biri.

Sınıf arkadaşları da Karel Heřmánek'i de içeriyordu. Polívka ile Pavel Zedníček, čmaňa olarak adlandırdı ve diğerleri, tiyatro hus adına efsanelerin doğuşunu ip üzerinde durdu.

Moon'da Adam ve Karel Gott ile Zengin Zamanlar

Bartoška favori Brno kulüplerini hatırlamayı severdi. “Bir akşam caddeye tırmandığımız, cennete baktığımız ve aya indiğimiz ünlü bir kolej kulübü olan bir clamshell vardı! Orada duruyorduk ve o aya bakıyorduk.

Ayrıca diploma tezini gerçekten büyük boğulmadan hatırladı. “Savunma Dünya Tiyatrosu tarihinden bir soru olduğu için, Chamomka'ya şöyle diyorum: 'Hey, Karl, hiçbir şey, bilgelerin taşı yok – bu 14 kron için beyaz bir litre – sorulara biraz bakacağız.' Sonra Charles: 'Mrštíkům'ye gitmiyoruz?' Tiyatro Kulübüne gitti (Bugünün Şehir Tiyatrosu Brno – not. kırmızı.). , Sadece yiyoruz. ' -, ye… Mrštík ile nasıl bittiğini biliyorsun. “ -gerçekten yemek yiyeceğiz… 'Kabul ettim ve gerçekten bu niyetle gittik, ama Karel Gott ile müzikal bir gösteri çeken bir televizyon yönetmeni Jura Vanýsek vardı ve orada oturuyorlardı, ”dedi Bartoška.

“Jura ile bir televizyon filmi yaptım ve bende:” Hadi, seni tanıtacağım. ” Bir süre eğlendik ve 'Bay Gott, sana bir şans alabilir miyim? O: “Tabii ki. 'Bir atış için gittim ve Papatya'ya diyorum:' Bak, sen ahbap, bir atış. Ben de geri döndüm: 'Bir sınıf arkadaşım var, Bay Gott, Karel Heřmánek, eğer öyleyse …' -elbette. Bartoška, “ Bu bizim sonumuzun başlangıcıydı, çünkü orada uzun bir süre Karel Gott için içiyorduk, ”diye güldü Bartoška.

Filmde Jiří Bartoška Harika Case

O ve Papatya aslında savunmanın ikinci günü için yaptı. Aktör, “Bu seviyede Jamu'yu bitirdik. Ancak geçen yıl Ocak 1972'de profesyonel bir statü olan bir ipte oynama izni aldık, bu yüzden aslında tiyatroya başladık ve damga nedeniyle okulu bitirdik.” Dedi.

Kuzey Bohemya'daki drama stüdyosuna nispeten hızlı ayrılmasının nedeni olarak, sınıf arkadaşlarıyla oyunculuk tiyatrosu yapmak istediklerini belirtti. “Dize daha çok bir biyomekanikti. Bir buçuk yıl sonra bir bildirim verdik ve ústí nad Labem'e, Heřman ve I'ye gittik. Orada bir sapımız vardı – dövülmesine izin verilmeyen Evald Schorm'un aksine, ancak evald Herz veya Lojza ile tiyatro yapmaya başladığımız, reset yapamadığımız.

En azından bir diş hekimi olsaydı, büyükannesi sevgini iç çekti

Başarılı bir arkeolog ve tepelerin ve erken ortaçağ kültürünün geliştirilmesi üzerine iki düzine profesyonel yayının yazarları olan karısının Brno ailesine, bir aktör olarak çok kolay olmadığını belirtti.

“Andrea beni evde tanıttığında, büyükannesi içini çekti,” En azından bir diş hekimi olsaydı! “1976'da evlenmemiş arkeolog okumamış olan sadık bir adam, hayat boyu gülümsedi ve bir kızı Kateřina'ya sahipti. Sadece dokuz yıl sonra, oğulları Jan, bugünkü aktör ve Karlovy Vary film festivalinin ortak üreticisi doğdu.

Tabii ki, brno arkadaşları da doldurulamaz “Barťák” ın ayrılmasından sonra büyük üzüntü dile getirdi. Miroslav Donutil, “Arkadaşım en büyüğü bıraktı. Çok üzgün hissediyorum,” diye Miroslav Donutil.

Bolek Polívka, tanıdığı en güzel insanlardan biri öldüğünü yazdı. “Biz, tüm sevdikleri bu an için hazırlansa da, yine de şaşırdık, üzgün. Bir arkadaşım öldü. Güzel bir hayat yaşadı. Hatırlanacak bir şey var.” Dedi.

O zamanlar Jamu Dagmar Veškrnová Havlová'nın Brno öğrencisi, bu etkinliğin raporundan sonra kocası Václav Havel'den bu yana ilk kez ağladığını açıkladı. “Bugün gerçekten üzücü bir haber tarafından vurulduk. Lisansüstü Jiří Bartoška – Önemli bir ses, ikonik bir cazibe ve derin bir profesyonel onur duygusu olan bir aktör kaldı.”