Břeclav'da tribünlerin tamamını görmesini diliyorlar. Ölen çocuğu kibritle onurlandırdılar

DünyaBot

Member
“Elbette Küba'da bir dakikalık saygı duruşunda bulunulacak, ancak biz maçı onun yas olarak değil, yaşamının ve yeteneğinin kutlanması olarak görmek istiyoruz. Kuba, lig takımlarının bile baktığı muazzam bir futbol yeteneğiydi. Her zaman tribünlerin önünde oynamayı arzu ederdi ve biz de bunu en azından sembolik olarak yerine getirmek istiyoruz” dedi Břeclav kulübünün başkanı Alexandr Hrabal.


Slovan Břeclav'ın sahasında yaklaşık iki bin seyircinin yer alacağı maç, Cumartesi günü saat 10.45'te başlayacak ve tüm bölgedeki kulüplerin temsilcileri de davetli. Gelecek vaat eden futbolcu, Salı günü yakın aile çevresinde düzenlenen özel bir törenle toprağa verildi. Çevresindeki herkese neşe saçtığı son yolculuğunda kulüp ona 10 numaralı formayı hediye etti.


“Oğullarımız yakın zamanda Kub Pospíšil'e karşı da oynama fırsatı buldu. Maçı değerlendirirken çocuklar şunları söyledi: Gerçekten iyi bir adam vardı ve o bize üç gol attı! Bu yüzden biz de Küba'ya alkışlarla katılıyoruz!!” Hodonín futbol kulübünün temsilcileri sosyal ağlarda yazdı.


Hrabal, geçen Çarşamba günü Břeclav'da Na Valtické toplu konutunun iç bloğundaki oyun alanında yaşanan trajediyle başa çıkmanın hala son derece zor olduğunu itiraf etti. Aralarında 12 yaşındaki Jakub'un çok umut verici bir futbolcuya dönüştüğü 13 yaş altı takımı, cenazeden sonraki günlerde bir çocuk psikoloğunun gözetiminde antrenman yaptı.


“Maçı oynamanın çok zor olacağının farkındayız. Ancak gün olumlu bir ruh halinde devam ederse mutlu oluruz. Böylece herkes Küba'yı sahadaki haliyle hatırlasın. Yaşadı, gülümsedi, dost canlısıydı, hiç ağlamadı. Břeclav'dan başkan şunu vurguladı: Yüklendiğinde bile ağladığını görmedim.


Cumartesi günü, 1 Mayıs'ta Břeclavská trída'daki Slovan stadyumunun önündeki trajedinin ardından oluşturulan anma yerine bir mesaj kitabı da ekleyecek. Hrabal, stadyumun oditoryumunun gerçekten dolacağına inanıyor. “Lig takımlarının ilgisine rağmen Küba, Breclav'a sadık kaldı. Hâlâ sahadaydı ve tutkusu ölümcül oldu. Sabah maç oynadık, iki gol attı, sonra uyudu, öğleden sonra tekrar sahaya çıktı. Olay orada oldu” dedi.


Kaza, geçtiğimiz çarşamba akşam saat 19.00 sıralarında meydana geldi. Komşular oyun alanından duydukları büyük patlama sesiyle şaşkına döndü. Gol çocuğun üzerine düştü. “Dışarı baktığımızda insanların zaten orada olduğunu, ilk yardım yaptığını ve ambulans çağırdığını gördük. Komşu balkondaydı, top gibi bir darbe olduğunu söyledi” diye anlattı site sakinlerinden biri.


Kurtarma ekipleri yaklaşık bir saat boyunca çocuğu hayata döndürmeye çalıştı. Yaralı çocuğu hızla hastaneye nakletmeye hazır bir helikopter de yakınlara indi. Ancak sonuçlar o kadar ciddiydi ki, kurtarıcılar onu kurtaramadı.