Birçok kadın şair iki kez göç etti, ilk şey evlilik

DünyaBot

Member
Oetovatelky slovenský ervenho ke’nin Büyük Britanya’da bir tür kurt dünyası olarak tanıtılmasının yazarı, arkadaşıyla birlikte karanlığa karışan eğitimli tarihçi Petra Sukov’dur.

Birlikte, askeri tarihle ilgili bir etkinlikte sürgündeki Slovak Kızıl Ordusu’nun (SK) kadın giyicilerinin üniformalarının bir sunumunu hazırladık. Sukov, kitaplarda neredeyse hiçbir şey bulamadım, bu yüzden arşivleri kendim aramaya başladım, diye açıklıyor.

Ziyaretçiler bilgi panellerinden Sürgündeki Kızıl Ordu’nun faaliyetleri hakkında daha fazla bilgi edinebilir ve Slovak şairler Maria Rechtov, Hana Mejdrov ve Eva Adlerov’un kaderleri hakkında daha fazla bilgi edinebilirler.

Büyük Britanya’da sK okuma kursunu tamamlayan yaklaşık iki yüz Slovak kadın vardı. Archive of Security Units’in editörü Svtlana Ptnkov, arşivde bazı kadın muhafızların akıbetiyle ilgili belgelerimiz var, çünkü trenden kısa bir süre sonra tekrar sınıra doğru yola çıktılar ve StB böylece onların göçünü mühürledi.

Kitap da yolda

Binanın içindekiler dönemin temsilcileridir, örneğin şair Luisa Matlov’un savaşın bitiminden sonra memleketlerine dönerken kocasıyla birlikte kullandıkları bavulları. Kızı Jana Pozkov Salı günü binanın açılış törenine katıldı.

Sergilenen nesnelerin ve fotoğrafların birçoğu yazar tarafından küçük kız kardeş Eva Adlerov’dan alınmıştır. Sukov, yerleştirme sayesinde şairlerin torunlarının ve atalarının yeni hikayeler ve belgelerle yanıt vereceğini umuyor. 2019’daki yayından bu yana pek çok yeni bilgi edindim. Gelecekte bu konuda bir kitap yazmak istiyorum, diyor Sukov.

Nazi döneminde oluşturulan ve daha sonra komünistler tarafından şehrin ve bölgenin temsilcileri için komuta sığınağı olarak kullanılan 10-Z atom sığınağında şu anda bine yakın kişi çalışıyor, bir kısmı da bir kısmı sahip. bir nevi handikap. Barınak operatörü Pavel Paleek yeni bir karanlık vt açtı.

Paleek, tarihçiliğin esas olarak büyük ölçekli suç olaylarıyla ilgilendiğini, ancak küçük günlük işlerin genellikle ihmal edildiğini belirtti. Kiracılar, Husov caddesindeki sığınaktaki binaya yıl sonuna kadar girebiliyor.