Yolda Çocuklarla: Program, hava tahminlerine göre aileyi kullanıyordu

DünyaBot

Member
Yetişkinlere keyfi olarak ve özellikle Avrupa trenleri tarafından fiyatın bir kısmında, ücretsiz olarak iki çocuğun ücretsiz gitmesini sağlayan ücretsiz bir araştırma bileti sayesinde şehir çapında rotaları seçti.

Üç yıl içinde üç tatil gezisinde çok okunan ve çekici bir Facebook statüsü yazdı, bu da üç yıl içinde toplam 25.000 kilometrenin üstesinden geldi, şimdi planlamaktan hoşlanmayanlar için altyazılı veselý Travelogue ile demiryolu üzerinde bir anne olarak yayınlandı.

Avrupa'ya aylık bir gezide o zamanlar yedi yıllık ve sekiz yaşındaki oğluyla gitmeyi nasıl düşündünüz?
Aslında çok kendiliğinden bir karardı. Sosyal ağlar aracılığıyla, ünlü Avrupa ağ tren biletinin Interrail'in 50 yılını kutladığı bilgisiydim. Ve Nisan 2022'de, biletlerin % 50 indirimle satın alınabileceği üç günlük bir etkinlik yaşadılar. Buna ek olarak, 12 yaşın altındaki çocuklarla ücretsiz seyahat etmenin mümkün olduğunu öğrendiğimde, başa çıkacak hiçbir şey yoktu. İlk dereceli bir bilet aldım ve hiçbir yere gitmesek bile buna değdiğini düşündüm. İki yıllık zorla Covid duraklamalarından sonra, kişisel olarak seyahat etmek için sıcaktım.

Devam eden Facebook durumuna dayalı bir kitap yazmayı nasıl düşündünüz?
Arkadaş grubuma ve Facebook'a seyahat ettiğimizi bildirdim. Ve bizim için ve aşağıdaki eğlence için olduğu için, Çek Radyosu'ndan Alena Blažejovská ilk yıldan beri deneyimlerimi yazmak istemeyeceğimi söyledi. Aynı zamanda, Albatros'a ait olan slogandan Lenka Altrichterová, bana bir kitap yayınlamakla ilgileneceklerini yazdı. Bana hiç bu kadar cesur bir şeyin olmayacağı söylenmeli ve kesinlikle seyahat etmek için bir neden değildi. Bu, çocuklarla güzel bir yaz yapma ve yön dışında bir planın olmadığı yolda nasıl iyi bir takım olduğumuzu denemek için motivasyondu.

Zlatusku, Avrupa seyahati sırasında Litvanya'da park edilmiş bir vagonda uyurken

Kuzey İrlanda'da ünlü futbolcu George Best'in mezarında

Kitap da kullanıcı dostudur. Hangisi kişisel olarak kanıtlanmış deneyimlerden en değerli veya önemli olanlar olarak vurgulayabilirsiniz?
Birine tavsiyede bulunmaktan hoşlanmıyorum, ancak testere itmek ve istisnai değilse tüm müzeler ve kalelerin tüm geleneksel turizm turlarını tamamlamak çok iyi olmadığını düşünüyorum. Bazen rüzgarın patladığı güzel su birikintisi tarafından durmak harika. Bir bağlantıyı kaçırdığınızda, Interrail sayesinde başka bir teşekkür alırsınız. Biz de bir sürü hava tahminleri izledi, bu yüzden onları her yerde güzel vardı. Seyahatlerimizin son günleri hariç, çok fazla doğaçlama olmadığında.

Okuyuculara kitabınızın IZ'sinin ne öğreneceğini, yani bu kadar uzun bir programın nasıl icat edileceğini ve genç okullarla talepkar gezileri nasıl hareket ettireceğinizi söyleyebilir misiniz?
Çocuklar onlara izin verdiğinizde harika ortaklardır. Deneyimlerime göre, onlara tüm yolculuğu ve her gün planlamada ses ve güven vermek önemlidir. Nereye gitmek istedikleri ve ne görmek istediklerinin hedefini seçtiklerinde, kararlılıkları, planlarını sonuna getirme motivasyonlarıyla doğru orantılı herhangi bir rahatsızlığa katlanmaktır. Örneğin, İskoç Hebrides üzerindeki efsanevi fingal mağaraya yaptığımız ziyaret, sekiz yıllık oğlumun fikriydi çünkü bir çocuk ansiklopedisinde okudu. Zor ama harika bir deneyim oldu.

Peki, seyahatlerinizin en iyi ve en kötü deneyimi nedir?
Oğullarımın biraz farklı bir grafikleri var, tüm Finlandiya'yı ilk etapta ve Kuzey Kutup Çemberine giden yolu Norveç-Rus sınırına koydum. Ve bir nedenden dolayı Letonya'yı çok sevmedik. Eve dönüşlerimiz ayrı bir bölüm, bir nedenden ötürü, özellikle Avusturya'daki ilk yıl beş kişiyi öldürdüğünde ve trenin sakat bir kısmını her zaman son derece zorluyordu. Ve tam anlamıyla ilahi olan yardımıyla kurtarıldık. Bir kurgu filminin senaryosu olarak yazsaydım, kimse bana inanmazdı.

Sonunda çeşitli trenler, yerler, gemiler, feribotlar vb.
Her şey oldukça kolaydı. Doğu Avrupa'daki trenlere sahip gençlerde çok fazla deneyime sahip olmama rağmen, Trans -Siberian Karayolu terk etmiyor, çocuklarla seyahat etmek için, bu tür tüm hizmetlerin yüksek seviyede olduğu Batı Avrupa ülkelerini raydan çıkardım. Şaşırtıcı bir şekilde, Alman demiryolları hariç. Bana Çek demiryollarını takdir etmeyi öğrettiler.

Bu yıl böyle bir gezi mi planlıyorsunuz?
Büyük oğul şimdi 12 yaşında olacak veya Interrail'in en büyük avantajı artık bizim için ödeme yapmayacak. Ancak bu yıl, çadırlar ve uyku tulumları da dahil olmak üzere tüm ekipmanlarımızı alıyoruz ve İzlanda'yı tanımak istiyoruz. Ancak kesinlikle, macera için trenle devam edeceğiz. Yani ergenlik izin verirse.