Yardım kuruluşu müdürü, insanların çevreyle ilgilendiğini, yıl içinde bile daha fazla bağışta bulunduklarını vurguluyor

DünyaBot

Member
Günümüzde bunu tekrarlamak dahi mümkün değildir. Çek Cumhuriyeti'ndeki ilk sosyal hizmet sağlayıcısının kırk yaşındaki editörünün isteği üzerine konuluyorlar.

En son hangi iyi VC'ye yazdınız?
Şarkının tamamını hatırlamıyorum ama hasta bir çocuğun koleksiyonuydu, hikayesini internetten öğrendim. yurtdışında gerekli tıbbi tedaviyi istedi. Aksi takdirde, elbette, Charita Blansko ve Charita Beclav'ı ziyaret ettiğimde Kol pro darülaceze hakkında yazdığım en son toplantılarımıza katılıyorum.

Noel ve Yeni Yıl arifesinde, Brno Piskoposluğu Yardım Kuruluşu'nun bir üyesi olarak başbakanı kutladınız. Senin için farklı mıydı?
Kesinlikle hayır. kişi evde ailesiyle birlikte olamayanları, işte olmak zorunda olan müşterilerimizi veya meslektaşlarımızı düşünmeden durmuyor. Nispeten geniş bir aileden geliyorum, bu nedenle tatillerde dinlenecek çok fazla alanım yok. Stroku kapatmak için pime basılmalıdır.

Kendi alanlarında çok etkili olabilecek kilise hayır kurumlarının kurulmasını desteklemek isterim.

Yeni fonksiyondaki ilk birkaç aydan sonra bunu kapatabildiniz mi?
2022 yılına kadar olağanüstü etkinliklerin koordinatörüydüm ve bölge editörü olarak ödünç alınmaya alışkındım. Olağanüstü olaylara gelince, bu çok nadirdir, çünkü bir şey olduğunda onu değerlendirmem ve gerekirse özel karanlığın girişine izin vermem gerekiyordu. Bu doğrultuda artık benim için de durum pek farklı değil, sürekli ulaşılabilir olmaya hazırım. Ancak avcının kapanması gereken zamanlar da vardır.

Sen ve Charita gelenekleri nasıl belirliyorsunuz?
Sadece bizim ihtiyaçlarımız için değil, iş birliği yaptığımız kamu kurumları ve partnerlerimizin de ilk tercihi olursa çok mutlu olurum. Böylece toplumun ihtiyaç duyduğu yeterli hizmete sahip oluyoruz. Böylece bölgenin ihtiyaçlarına cevap verebilir ve çalışmalarımıza her zaman yeterli desteği bulabiliriz. Odaklanmak istediğim bir diğer hedef de cemaatlerle işbirliği ve hayırseverliğin kilisenin görevlerinden biri olduğu ve cemaatlerin hem ihtiyacı olanları bulmada hem de ortak yardımda doğal ortaklarımız olduğunun farkındalığıdır.

Tkrlov'un koleksiyonu bu yaz rekor seviyeye geri dönecek mi?
Şunu söylemeliyim ki benim için plak kaydetmek gibi bir amaç yok ama mümkün olduğunca evin içine bir sürü tkrlov süreceğim. Bunun oldukça basit ve kolay bir iş olduğunu anlıyorum ama Blanes Caritas Noel Günü'ne katıldığımda insanların bizi beklemesi benim için çok ödüllendiriciydi. Teba pi nvtv yaşlılar için ev. İçlerindeki insanlar yemeğe bizi yakalamak, şarkı söyleyip ıslık çalmamızı dinlemek için gitmiyorlar. Bu krallarla tanışmaya geldiler ve bizi her zaman güzel bir şekilde karşıladılar. Şahsen benim için seçilen kişi bir dereceye kadar ikincildir, bunun daha fazla gelişme ve işleyiş için ellerini serbest bıraktığını düşünüyorum.

Genel bağışlar dışında da hayır kurumlarına bağış yapmak alışkanlık haline geldi mi?
Evet. Son yıllarda, yıl boyunca parçalamaya yönelik desteğin arttığını görüyoruz. İnsanlar çevrelerine önem verir ve onlara kayıtsız kalmazlar. Onlara yakın olan temaları seçin ve yıl boyunca onları destekleyin. Ama elbette en güçlü dayanışma ve destek, toplantılar ve olağanüstü olaylar geleneğinden geliyor.

Sizce hayırseverlik nedir?
Bir dizi araştırmadan, gerektiğinde bir araya gelip bir araya gelebilen en dayanışmacı uluslardan biri olarak çıkıyorlar. Sel baskınlarında da aynı durum tekrarlandı. Opt sadece hayır kurumuna değil, organizasyona da büyük bir destek sağladı. Sadece finansal değil, aynı zamanda gönüllü ve maddi.

Uzun süre editörlük yapan Oldich Haiman'ın ardından Charita'yı devraldıktan sonra ne durumda buldunuz?
Hayır kurumuna büyük bir bağlılıkla liderlik etti ve Bay. On yılı aşkın süredir faaliyet gösteren kuruluş, istikrarlı bir zemine sahiptir, halk arasında iyi bir itibara sahiptir ve önde gelen sağlık ve sosyal hizmet sağlayıcılarından biridir. Elbette bu tür her organizasyon işi devralacaktır, ancak zamanla biriken kaynaklar sayesinde onlar için daha iyi olacağımızı ve gelişime de odaklanabileceğimizi biliyorum.

Selefinizi nasıl takip etmek istiyorsunuz?
Siparişi kesinlikle sağlanan hizmetlerin kalitesine bağlardım. Öte yandan, toplumdaki mevcut ihtiyaçlara mümkün olduğunca etkili bir şekilde yanıt vermenin yeni yollarını bulmayı çok isterim, böylece Yardım Kuruluşu ihtiyacı olanlara en iyi şekilde destek verebilir.

Ne kadar yeni derken?
Sosyal hizmetlerde yeni yaklaşımlarla ilgili. Bu bir IV organizmasıdır. Bir kere icat edilip sonsuza kadar kalmaları gibi bir durum söz konusu değil.

Uzun süreli bir bisiklet yolculuğu. Benlerin var mı?
Bu, Sluby Brno'yu Brno Piskoposluk Yardım Kuruluşu'nun başlangıcından ayırmaya karar vermemle ilgilidir. 2026'dan itibaren Brno Bölgesel Yardım Kuruluşu kurulmalıdır. Bu çok zor ama üstesinden geleceğimizi biliyorum. Şu anda dokuz bölgesel yardım kuruluşumuz ve Sluby Brno var, ancak on bölgesel yardım kuruluşu ve bunların üzerinde Piskoposluk Yardım Kuruluşu Brno'nun editörlüğü olsaydı çok mutlu olurdum. Şimdi tekerlek üzerinde çalışıyoruz. Bu, iki bölgesel hayır kurumuna ve birleşmiş kadınlara birleşik bir yaklaşım oluşturmakla ilgilidir.

Önceki editörden başka ne yapmak istiyorsunuz?
Yerel çeşitli bölgesel hayır kurumlarını desteklemeyi çok isterim. Nae Charita, Güney Moravya Bölgesi'nin tamamında, Vysoina Bölgesi'nde vb. Güney Bölgesinde çalışmaktadır. Her bölgenin kendine has özellikleri ve farklı ihtiyaçları vardır. Kendinizi adamak istediğiniz konuda onları dinlemek istiyorum ve tam tersi, çünkü bir başkasının yaptığının onun için karanlık olması gerekmez. Bu nedenle, ülkelerinde ihtiyacı olanlara yardım etme, onları bulma veya yardım sağlama konusunda çok etkili olabilecek kilise hayır kurumlarının kurulmasını desteklemek istiyorum.

Pavel Kolma

Neden en yüksek pozisyona başvurmaya karar verdiniz?
Önemli olan bu. Geçen yıl aklıma bile gelmemişti. Ancak Charit'e sunabileceğim bir şey olduğunu hissettiğim anda, bunun peşinden gitmeye ve organizasyondaki on dokuz yıllık deneyimimi kullanmaya karar verdim. Charity'yi başlatmak en başından beri amacım değildi, yavaş yavaş başladı. Hem dışarıdan hem de dışarıdan hitap edildim. Eğer bir değişiklik olacaksa, bunda benim de söz sahibi olmamdan memnun olacağımı düşündüm.

Altı yıl boyunca Blanen Yardım Kuruluşunu yönettin. En yüksek pozisyona geçişteki en büyük değişiklik neydi?
Bu süre zarfında Charity'yi her iki taraftan da tanıyordu. Bölgesel hayırseverlik konumunda nasıl liderlik yapacağımı biliyorum. İş süreci ya da diğer sorunlar konusunda ise böyle bir sıçrama söz konusu değil. Müşterilere, çalışanlara karşı sorumluluğumun ve bir nevi tüm topluma karşı sorumluluğumun affedilemez olduğunun daha fazla farkında olmalıydım. Kuruluşumuzun 1.500 çalışanı ve bir milyar kronun üzerinde bir bütçesi var. genellikle bağlayıcıdır ve kararı ikiden fazla analize ve tartışmaya tabi tutar.

Sizce Charity'nin gün içindeki temel faaliyeti ne olmalı?
Bunlar öncelikle sosyal ve sağlık hizmetleridir. Hayırseverlik, farklı yetkilere sahip bölgeler ve belediyelerdeki eylemler ve topluluk toplantıları ile tanımlanan toplumun ihtiyaçlarına cevap vermelidir. Ancak temel misyonu olan ihtiyaç sahibi insanlara yardım etmekten de vazgeçmemelidir. Muhtemelen buna bireysel yardım diyeceğim. Koleksiyondan ve bağıştan elde edilen fonların bireysel vakalara yönelik somut yardıma adanması için kendimi yoğun bir şekilde bu işe adamak istiyorum.

Charity için iyi bir yıl mıydı?
Liderlikteki değişimin dışında dramatik bir şey olacağını, herhangi bir şeyin dramatik bir şekilde yetersiz fonlanacağını veya sözde krizle karşı karşıya olduğumuzu düşünmüyorum. Elbette su baskınları yaşandı ve Moravya ile Vysoin'den kaçınıldı. Karanlık Jesenice'e doğru yola çıktığında yardım etmeye hazırdık ve bunu da yaptık. Charita'ya yeri doldurulamaz rolünü vererek psikososyal yardım teklif ettik ve bu kullanıldı.

Bu psikososyal yardım ne anlama geliyor?
Krizdeki insanlarla tanışmak, destek sağlamak, ihtiyaçlarını ortaya çıkarmak basitleştirilmiştir.

Charit'te çalışırken sizi kişisel olarak neler heyecanlandırıyor?
İşin anlamlılığı. Bir yardım kuruluşunu ziyaret ettiğimde, müşterilerimizi gördüğümde, insanlar beni arayıp Hayırseverlik çalışmaları için bana teşekkür ettiğinde her zaman cesaretleniyorum. Tüm günlük rutine ve sahip olduğumuz bürokrasiye rağmen her zaman tekrar tekmeleyinceye kadar. Burada sahip olduğum ve güçlendirdiğim türden insanlar bir hayır kurumu grubudur. Birbirimizi nasıl destekleyeceğimizi ve teşvik edeceğimizi biliyoruz. Benim için belki de en değerli şey bu, çünkü bu insanlar olmasaydı işimi yapamazdım. İyi bir ekip olmadan çalışabileceğimi hayal edemiyorum ve aynı gemide olduğumuzu biliyorum.