Bhubaneswar: Kalküta merkezli biri Tedarikçi Son 30 yılda büyük turnuvalar öncesinde spor malzemeleri satan ülke çapında seyahat ederken, Perşembe günü Kalinga Stadyumu’nun dışında taraftarlara bilek ve saç bantları, şapkalar ve formalar satıldı, ikincisi Hindistan ve Galler arasındaki maç için hazırlandı.
Sabah trenle şehre ulaşan elli beş yaşındaki Barun Kumar Das, 40.000 Rs değerinde çeşitli aksesuarlarla geldi. Heyecanlı bir Das, “Bhubaneswar’daki seyirciler stadyuma girmeden hemen önce forma, şapka ve üç renkli satın almak için can atıyorlardı,” dedi ve ekledi: “Geçen hafta Rourkela’daydım, iyi bir iş yapıyordum.”
Çoğu gün, aldığım her şeyi turnuvalardan önce satmayı başarıyorum” dedi beş kişilik ailesinin geçimini sağlayan tek kişi olan Das.
“Yirmili yaşlarımın başında başladım. Tecrübeli bir kriket hayranı olarak, ülkenin neresinde yapılırsa yapılsın kriket maçlarına trenle giderdim. Başlangıçta ailem seyahatlerimi finanse etti, ancak daha sonra reddettiler ve sonra bu aksesuarları stadyumlar için satmaya başladım. İşim kriket sevgimle başlasa da artık futbol ve hokey ligi maçlarında spor malzemeleri bile satıyorum. Oyunlar başlamadan önce tricolor, kep ve diğer eşyaları satalı 30 yıldan fazla oldu” diye ekledi.
“Odisha’da insanların hokey için gösterdiği sevgi ve heyecan krikete benziyor ve bu inanılmaz” dedi.