Uttar Pradesh: Ortaya Çıkarılmış Bağlantılarla Sahte Sertifika Dolandırıcılığı | Bhubaneswar Haberleri

DünyaBot

Member

Bhubaneswar: Ana postane Balangir’de Perşembe günü yapılan bir işe alım kampanyası sırasında, bildirildiğine göre uzaklardaki Uttar Pradesh ile bağlantıları olan sahte bir matris sertifikası dolandırıcılığı ortaya çıkarıldı.
Edinilen bilgiye göre, Balangir Genel Postanesi için posta müdürleri ve diğerlerinin boş pozisyonlarını doldurmak için ilan verildi ve ardından çok sayıda aday işe alınmak için başvurdu. Mülakat yoluyla yapılması planlanan seçim, Perşembe günü, Postane Müfettişi Rajendra Kumar Pattnaik’in adayın bazı diplomalarında usulsüzlükler fark etmesiyle gerçekleşti.
“İki adayın giriş sınavı sertifikalarında yüksek notlar gördüm. Bundan şüphelendim ve ikisini aradım ve onlarla röportaj yaptım. Pattnaik, “Onlardan Uttar Pradesh’teki çeşitli okullar tarafından verilen sertifikaya göre yüzde 99 puan aldıkları birkaç kelime İngilizce yazmalarını istedim” dedi.
Görüşme sırasında iki adayın İngilizce’de verilen bir kelimeyi bile doğru yazamadıkları ortaya çıktı. Postane müdürü, “Onlara sertifikayı sordum ve 50.000 Rs ödeyerek sertifikayı aldıklarını kabul ettiler” dedi ve her iki adayın da Patnagarh’a ait olduğunu sözlerine ekledi.
Vahiyden sonra Pattnaik, şehir polisine başvurdu. “Şikayette bulunduk, ancak bunun sertifikayı veren kurulla doğrulanması gerekiyor. Balangir Polis Karakolu’ndan IIC, Biswajit Manbodh, ancak o zaman harekete geçebiliriz” dedi.