Üniversitenin gelişimi için bir takım yaklaşımı benimseyeceğim: Bibhuti Bhusan Biswal | Bhubaneswar Haberleri

DünyaBot

Member

Bibhuti Bhusan Biswal, şansölye yardımcısı olarak göreve başladı. Odisha Teknoloji ve Araştırma Üniversitesi (ÇIKIŞ). Meghalaya Ulusal Teknoloji Enstitüsü’nün (NIT) müdürü olan profesör, Hemanta Pradhan’a yeni üniversiteyi HTE’lere benzer bir kuruma dönüştürme planından bahsetti.
Buradaki 36 yıllık deneyimi üniversiteyi daha da geliştirmek için nasıl kullanacaksınız?
Bölgesel Mühendislik Koleji (REC) Rourkela’ya (şimdiki Ulusal Teknoloji Enstitüsü Rourkela) katılmadan önce devlet tarafından yönetilen bir Üniversite Mühendislik Fakültesi’nde (UCE), Burla’da (şimdi Veer Surendra Sai Teknoloji Üniversitesi) çalıştım. REC’in bir kolejden ulusal bir kuruma terfi ettiğini gördüm. Daha sonra NIT Meghalaya gibi sıfırdan ulusal bir kurumun yöneticisi oldum. Akademik politikaların ana hatlarını belirlemekten işe alım, bütçeleme, ayrıntılı bir proje raporu (DPR) hazırlama ve insanları çalışmaya motive etmeye kadar yeni kurumu ele aldım. Bu kurumlardaki iş deneyimleri, yeni kurumun yenilikçi bir şekilde gelişmesine büyük ölçüde yardımcı olacaktır.
Yeni üniversite için planınız nedir?
Öncelikle, öğrenci ve öğretmenler de dahil olmak üzere ilgili herkese güvenmeye ve bir takım yaklaşımıyla üniversitenin gelişimine odaklanmaya çalışacağım. Üniversiteyi ileriye taşımak için çalışanları ellerinden gelenin en iyisini yapmaya teşvik etmeliyiz. Dönem içinde eğitimin yanı sıra sektöre hazır insan kaynakları, araştırma, kuluçka merkezleri ve eğitimler oluşturacağız.
Üniversiteyi ülkedeki en iyi kurumlardan biri yapmak için hükümetin beklentilerini nasıl karşılayacaksınız?
Hükümet kararnamelerine göre, üniversite üç ana alanda yenilenecek: altyapı, eğitim ve araştırma geliştirme. Hükümetin projeleri uygulamasına yardımcı olmaya çalışacağım.
Kurumun konumunu nasıl iyileştireceksiniz?
Ulusal Kurumsal Sıralama Çerçevesine katılacağız ve iyi bir sıralama için çalışacağız.