BHUBANESWAR: Eyalet hükümeti, sınava giren kişinin Nayagarh bölgesindeki HSC (özetleyici değerlendirme-II) sınavına katılmamasına neden olan koşullar hakkında soruşturma emri verdi. daspalla Cuma gününde. Pradeep Nayak, Radha Mohan Jew’in X Sınıfı öğrencisi Nodal LisesiDaspalla, Daspalla Erkek Lisesi’nde sınava girdi.
Okul formasını giymediği için öğretmenlerden biri ona nedenini sordu. Krushna Chandrapur Patna köyünden bir öğrenci hemen orayı terk etti. Olayı öğrenen yakınları, onu aramaya başladı. Daha sonra yerel halk onu merkezin yakınında buldu.
“Üniformamın pantolonu ıslandığı için kot pantolon ve gömlek giyip sınava gittim. Okulda bir öğretmen okul forması giymediğim için beni azarladı. Eve dönüp pantolonun kurumuş mu diye baktım ama Hala ıslaktı. Üzüntüyle dışarı çıkıp bir mango ağacının altına oturdum” dedi öğrenci.
Öğretmen, çocuğu sınava girmekten alıkoymadığını söyledi. Sınav merkezinin öğretmeni ve gözetmeni “Üniforma giyip giymediğini sorduğumda çocuk evet dedi. Hemen motosiklete bindi. Hiçbir öğrenciyi taciz etmedim” diyor. Raj Laxmi Mahapatra.
HSC sınavını yöneten Orta Öğretim Kurulu’ndan (BSE) kaynaklar, kimsenin öğrencinin sınava girmesini yasaklamadığını söyledi.
Okul ve Kitle Eğitimi Bakanı Samir Ranjan Dash olayla ilgili netlik olmadığını söyledi. “Tam olarak ne olduğunu bilmiyoruz. BSE başkanına konuyu incelemesini söyledim” diye ekledi.
Bakan, farklı okulların kendi üniformalarının olduğunu söyledi. “Öğrenciler uymak zorunda. Ama bu bizim için yeni bir şey. Böyle bir sorunla hiç karşılaşmadık. Forma giymenin zorunlu olup olmadığını tartışacağız.”