Ücretsiz Devlet Hizmetleri Koçluğu için Enstitülerde Halat İçin Dua Edin | Bhubaneswar Haberleri

DünyaBot

Member
Bhubaneswar: Bhubaneswar: Öğrencileri geleceğe hazırlamak amacıyla UPSC Yüksek öğretim bölümü, yedi devlet üniversitesindeki öğrencilere ücretsiz koçluk sağlamak için profesyonel enstitülerle çalışmaya karar verdi.
Bölüm, rehberlik enstitüsünün seçim sürecinde şeffaflığı sağlamak için bir ihale açmıştır. İhale formunda, “İlgili yeterliliğe ve değişen kurs gereksinimlerine uyum sağlama yeteneğine sahip öğretim kadrosunun bulunmaması nedeniyle, öğrencilere sağlanan koçluk ve rehberliğin kalitesinde sorunlar olduğu tespit edilmiştir” belirtildi.
Ayrıca, bu tür tesislerin yokluğunda öğrencilerin özel kurumları tercih ettikleri ve bunun da bazen kendilerine pahalıya mal olduğu belirtilmektedir. Açıklamada, “Odisha’da muhtaç ve uygun öğrencilere iyi koçluk tesisleri sağlamak için yetkililer, Odisha’daki memurlar için koçluk merkezlerini yönetmek üzere profesyonel koçluk kuruluşlarıyla işbirliği yapmaya karar verdiler” denildi.
Seçilen enstitüler, öğrencilere ücretsiz koçluk hizmeti sunmaktadır. Utkal ÜniversitesiSambalpur Üniversitesi, Berhampur Üniversitesi, Rama Devi Kadın Üniversitesi, Ravenshaw Üniversitesi, Gangadhar Meher Üniversitesi ve Fakir Mohan Üniversitesi.
Maksimum hedeflere ulaşmak için, departman ayrıca ihale belgesine ön hazırlık ve temel koçluk için, % 60’ının koçluk merkezine ödeneceğini ve % 30’unun kursun tamamlanmasından sonra birinciye ödeneceğini belirten bir madde ekledi. Parti. “Kalan %10, yalnızca koçluk yapılan öğrencilerin %5’i 2024 yılı için ön elemeleri geçerse ödenecek” dedi.
Burada, 2017 yılında hükümetin üniversitelerdeki öğrencilere ücretsiz kamu hizmeti rehberliği sağlamaya başladığı belirtilmelidir. Ancak, kayıtlı öğrencilerin Hindistan’daki kamu hizmeti sınavlarındaki iç karartıcı performansının ardından hükümet, programı 2019’da durdurdu.
Rektör Yardımcısı Rama Devi Kadın Üniversitesi Aparajita Chowdhury Koçluk hizmetinin profesyonel bir şekilde sürdürülmesinin yüksek öğretim departmanı tarafından iyi bir adım olduğunu söyledi. “Bu kesinlikle öğrenciler için iyi bir fırsat sağlayacaktır. Bunu iyi kullanmalılar’ Chowdhury söz konusu.