Tereza Ramba, Tereza Ramba tarafından oynanan Brno'da oynuyor

DünyaBot

Member
Brno barajının kıyısında kahkaha duyulabilir, kuşlar ve sıçrayan dalgalar aktörlerin ve atış personelinin üyelerinin şakalarıdır. Sonra kapanır, kapağı tıklar ve aniden tartılır.

Tıpkı 2011'de yazarın aile içi şiddet ve cinayetine ek olarak güçlü, yetenekli ve başarılı bir kadın hakkında bir hikaye getirecek altı bölümlü Monica'nın filme alınmasının ilk günlerinde olduğu gibi.

Tereza Ramba'nın önde gelen rolü, “Simona Mony, bir kişilik ve sosyal örtüşmesi olarak bana büyük bir sorumluluk getiriyor. Buradaki herkes buna büyük saygı ile yaklaşıyor, burada kan terliyoruz” diyor Tereza Ramba.

Barajdaki sahnede, kostümler onu kot pantolon, kot ceketler giydi ve gözlüklerini burnuna koydu. Bilmek zor, ama Mony kesinlikle sadık benziyor.

Buna ek olarak, Kryštof Hádek set boyunca hareket ediyor. “Simon'un gençliğinden beri bildiği Paul'un ilk kocasını oynuyorum. Daha sonra onu ölümcül hale gelen başka bir adam yüzünden terk ediyor” rolünü sunuyor.

Yazarın ikinci kocasını ve katili oynayan aktörün adı, Nisan sonuna kadar Nova'yı açıklamayacak. Dizi de orijinal adını çalmayacak. Yaratıcı yapımcı Klára Follová, “Onu öldüren adamın karakteri, adam Lang kitabındaki karakterlerden biri olarak adlandırılacak” diyor.

İlk kocası ve çocukları Simona olay yerine hareket ediyor. Dizi, ilk romanını boşanma ve düğün yoluyla ikinci kocasıyla talihsiz bir sonuna kadar yayınladığı 1997'den beri yazarın hikayesini anlatıyor. Hádek, “Olduğunda davanın kendisini hatırlıyorum. Gençtim, ama bunun iyi bilinen birine olabileceğini anlayamadım. Ama bu herkesin başına gelebilir. Bu talihsiz bir hikaye” diyor Hádek.

Aile içi şiddet dizinin taşıyacağı ana temadır. Yapımcı, “Simona Mony'nin yaşadığı toksik ilişkiyle uğraşıyoruz. Aile içi şiddetin ne olduğu ve böyle bir durumun nasıl tanımlanacağı hakkında fikir vermek istiyoruz” diyor.

2011 etkinliği tüm şirket ile yankılandı. Aile içi şiddet ile mücadele eden birkaç kadın güç kazandı ve bunu bildirme cesareti. Ramba, “Sınırlar koyamayarak yönetilemez bir şeye dönüşecek büyük bir sevgi hakkında bir hikaye anlatıyoruz.”

Şiddete ek olarak, dizideki yaratıcılar kişiliğin kendisini vurgulamak istiyor, Simona Mony. Foll, “Hayatında pek çok engelin üstesinden gelebilen güçlü bir kadının hikayesi. Edebiyat alanında bugünün hoş olmayan dünyasında başarılı oldu. Güçlü ve başarılı bir kadın ve her şeyden önce anneydi.”

Aktörler ve yaratıcılar tüm hikayeye saygı ile yaklaşıyorlar. Klára Follová, “Gelişimin başlangıcından bu yana Simon Mony'nin ailesiyle birlikte çalışıyoruz. Temas kurmayı ve güvenlerini kazanmayı başardığımız için mutluyuz. Niyetimizi karşıladık ve tanıttık. Onları bir tabloidde çalışmayacağımıza, duyum olmadığımıza, iç bir görünüm olduğuna ikna etmek önemliydi” diye açıklıyor Klára Follová.

Dizi ayrıca tamamen hayali karakterleri, Simon'un Anna Fialová ve Simona Kollárová tarafından gerçekleştirilen arkadaşlarını tamamlıyor. Kollárová, “Üçünün dostluğu sayesinde konunun zorluğunu hafifletmeye çalışıyoruz” diyor. Anna Fialová anlaşmaya varıyor. “Kesinlikle, orada küçük bir mizah vermeye çalışıyoruz, böylece başından sonuna kadar karanlık olmayacak.”

Kısa koyu saçlı mor, ilk bakışta utanç verici görünen bir figür oynar. Plaja atlar ve taşları baraja atar. Kendini tasvir ettiği gibi, cenazenin yanı sıra rahat ve güzel sahneler çekildi. Fialová, “Bir anda, (Mony'nin hayatında) yanlış yöne başvurmaya başladığında (Mony'nin hayatında) yanlış yöne başvurmaya başladığında biraz daha zorlu anlara sahip olacağız. Ne yazık ki kocasının iyi bir adam olmadığına tanık oluyor. Ne yazık ki, bizi bölebilecek, bu yüzden yardım etmemize yardımcı olmayacağız.”

İkinci sahnede, Beach Bar'daki Baraj'da gerçekleşen Tereza Ramba Štos kitaplar taşıyor ve onlara oturmuş bir ekstralar sunuyor: “Ben Simona Monica ve ilk romanımı yazıyorum, okumak istemiyor musun?” Yazarın kitapları da serinin son biçimine yansıtılacak. Yapımcı, “Kitaplarından alıntıları ortaya çıkan kesime dahil etmek istiyoruz” diyor.

Bazı aktörler ayrıca hazırlıkları sırasında “zorunlu” okumayı okumaya başladı. “Şimdi yavaş yavaş okuduğum kitaplarına geldim. Bu benim için yepyeni bir dünya. Annem ve büyükannem onu tanıyordu. Herkes onu tanıyordu ve onu seviyor.” Slovak meslektaşı kitabı ikinci elden satın aldı. Kollárová, “Bir kadın ya da çiçek seçtim, çünkü arkadaşlarımdan biri kitapta yazdıklarının gerçekten başına geldiğine güveniyordu. Onu biraz bakmak için okuyacağım.”

Dizi sekizinci günde Brno'nun çeşitli yerlerinde çekilir ve daha sonra Prag'a taşınır. Üç yıldır Kirchner ve Follová projesi üzerinde çalışıyor. Follová omuz silkiyor, “Ekranın tarihi henüz ayarlanmadı. Gelecek yıl bir süre çalışmalı, ancak tam tarihimiz yok.”

Çekim, Tereza Ramba'nın kilo vermesi gereken Temmuz'a kadar devam edecek. Hayatının sonunda Simon Mony 43 kilogram ağırlığındaydı. Serinin altı bölümünün tümü OnePlay platformunda satışa sunulacak.