Tekrarlanan tecavüzün koşulu kızı kızdırdı. Bakanlıkça inceleniyor

DünyaBot

Member
Mahkemeye göre, en azından 2020'nin başından Haziran 2022'ye kadar adam, üvey kızını hem Vyškovsko'daki aile evinde hem de birlikte çalıştıkları ormanda haftada beş defaya kadar cinsel ilişkiye ve oral seks yapmaya zorladı. Bunu o daha küçükken, hatta on sekizinci doğum gününden sonra bile yaptı.

En az bir vakada, o zamanlar reşit olmayan bir çocuğun kendisiyle seks yaptığı videoyu çekti ve eğer istediğini yapmazsa kızı videoyu yayınlamakla tehdit etti.

Bölge Mahkemesi onu üç yıl hapis cezasına çarptırdı, ancak Brno'daki Bölge Mahkemesi geçen hafta cezayı denetimli serbestliğe indirdi. Novinky.cz sunucusuna göre sanık, orman işçisi olarak birçok idamla karşı karşıya olmasına rağmen diğer şeylerin yanı sıra ailesine bakmak zorunda olduğunu iddia ederek hakimi yumuşattı.

“Sanığın bize anlattığı kişisel ve mülkiyet koşullarını dikkate alarak, bu aşırı durumda ve bu sınırda bir dava olduğunda sanığa davranışın geçerli olduğunu kanıtlama şansı vermenin hala mümkün olduğu sonucuna vardık. Miroslav Novák başkanlığındaki senatonun kararı, alışılagelmiş hayatının tamamen dışında olduğunu ve bunun bir daha olmayacağını” gerekçelendirdi.

Yargıç muhabiri Mária Petrovková şunları söyledi: “Uzmana göre, eylemin neyse ki çocuk üzerinde büyük bir olumsuz etkisi olmadığı ve yaşadığı zorlukların tamamen ortadan kalkması ihtimalinin yüksek olduğu gerçeğini de hesaba kattık.” diğer şeyler.

Milletvekili böyle bir cezanın kabul edilemeyeceğini söyledi

Ancak kız, Seznam Zprávy sunucusuna tecavüz nedeniyle ciddi psikolojik sorunlar yaşadığını, temyiz mahkemesinin kararının ardından intihara bile kalkıştığını söyledi.

Pod Svíčnem girişimi şu anda kızla temas halinde ve onun konaklama ve diğer hukuki yardımlarının sağlanmasıyla ilgileniyor. Ayrıca bir koleksiyon düzenliyor.

Karar, uzmanlar ve kamuoyunda büyük bir öfke dalgasına neden oldu. Milletvekili Barbora Urbanová (STAN), Adalet Bakanı Pavel Blažek'e (ODS) başvurdu. X ağında karar talep edeceğini ve Blažek'ten çözüm talebinde bulunacağını belirtti. Milletvekili, “Suç oranının alt sınırında listelenen her şey bir hukuk devletinde kabul edilemez” dedi.

Olayı öğrendiğimiz tarihten bu yana (11 Ocak 2024), Bakanlık olayı resen araştırıyor. Bunun için özellikle mahkemelerin denetimi çerçevesinde tüm yetkilerimizi kullanıyoruz. Dava incelendikten sonra, davada daha ileri adımlar atılması mümkün olacaktır.

18 Ocak 2024, 12:03, Gönderi Arşivlendi: 18 Ocak 2024, 12:23.

Bakanlık, X sosyal ağı aracılığıyla, vakanın farkına varıldığı andan itibaren vakayı resen araştırdığını söyledi. “Bunun için özellikle mahkemelerin denetimi çerçevesinde tüm yetkilerimizi kullanıyoruz. Bakanlık, vakanın soruşturulmasının ardından konuyla ilgili bir sonraki eylem planının değerlendirilmesinin mümkün olacağını ifade etti.

Sosyal ağda X Blažek, “Bugün Brno'daki Bölge Mahkemesi başkanıyla konuştum ve kararın açıklanmasının ardından mahkemenin kararının nedenleri konusunda kamuoyunu bilgilendireceği konusunda bana güvence verildi” dedi.

Ona göre bakanlık mahkemeden dosyayı kendisine göndermesini talep etti. Daha sonra yasanın çiğnenip çiğnenmediği sorusu ele alınacaktır. “Yalnızca yasanın ihlal edilmesi durumunda, yasanın ihlali nedeniyle Yüksek Mahkeme'ye şikayette bulunabilirim. Anayasal kuvvetler ayrılığı konusunda başka yetkim yok” dedi bakan. Dosyayı tanımadan dosyayı değerlendiremeyeceğini sözlerine ekledi.

“Yargı uyarı niteliği taşımaz”

Sözcü Petr Malı'ya göre, Yüksek Savcılık kararı kendi inisiyatifiyle talep etti ve Brno'daki Bölge Savcılığına bakılmaksızın itirazda bulunma olasılığını inceleyecek.

Taťána Malá (ANO) da karardan hoşlanmadı.

Bir mahkeme sevilmeyen bir kişiyi, tercihen bir politikacıyı mahkum ettiğinde, yargı bağımsızlığına övgüler yağdırılır. Ve “tartışmalı” bir karar verdiğinde politikacılardan davaya müdahale etmeleri isteniyor. Ve bunu yapmalarına izin verilmemesi iyi bir şey. Yargı bağımsızlığı her zaman geçerli olmalıdır. Ama sadece hakimler değil, aynı zamanda… https://t.co/VbZD8YDJZz

18 Ocak 2024, 14:16, Gönderi Arşivlendi: 18 Ocak 2024, 13:45

“Medyanın olaya bakış açısına göre bu ceza bana çok çirkin geliyor. Ancak ayrıntılı kararı bilmeden sonuca varmak istemiyorum. Önemli olan, Adalet Bakanlığımızla işbirliği yaparak bu davalara yönelik özel mahkeme heyetlerinin oluşturulmasına olanak sağlayan bir kararnameyi yürürlüğe koymayı başardık. Ne yazık ki, bu hükümet muhtemelen onların kurulmasını bir öncelik olarak görmüyor çünkü mahkemelere kurulması için para vermedi. Bunun büyük bir hata olduğunu düşünüyorum çünkü buna benzer pek çok karar var. Ancak bu davadaki asıl başarısızlığın, cezanın başkalarına bir uyarı olarak işe yaramaması olduğunu düşünüyorum” dedi Malá.

Mevcut bilgilere göre Marie Jílková (KDU-ČSL) da kararı anlamıyor.

“Bu suçlara nasıl yaklaşılabileceği beni öfkelendiriyor. Biz yasa koyucular olarak, tecavüzün ne olduğunu açıkça belirten ve Aralık ayında hükümet tarafından onaylanan yasanın bir an önce müzakerelere dahil edilmesi ve bu yasanın bir an önce müzakerelere dahil edilmesi için Meclis yönetimine baskı yapmaktan başka bir şey yapamıyoruz. en kısa sürede yürürlüğe girer. Biz alt komite milletvekilleri olarak Brno'daki bu davayı temel alarak yasanın mümkün olan en kısa sürede tartışmaya dahil edilmesi için girişimde bulunacağız”, diye açıkladı Jílková.

Aynı zamanda, neyin cinsel şiddet teşkil ettiği konusunda yargıçların zorunlu eğitim alması yönünde çağrıda da bulunuyor. “Yurtdışında bile kısa etekli kadının suçlu olduğu yönünde kalıp yargılar ve önyargılarla karşılaşıyoruz” diye belirtiyor.

Karar nedeniyle, Konsent ve Uluslararası Af Örgütü örgütlerinin çağrısıyla 23 Ocak Salı günü saat 18.00'den itibaren Adalet Bakanlığı önünde gösteri düzenlenecek. “Bu dava, adalet sistemimizin mağdurlara adaleti ulaştırmada başarısız olduğu pek çok davadan sadece biri. Sadece aşırılıktan bahsetmeye devam edemeyiz. Seznam Zpráv'a göre protestoyu düzenleyenler, cinselleştirilmiş suç eylemlerini yargılayan yargıçların kendilerini bu konu hakkında eğitme zorunluluğunun olmadığını söyledi.