Sürücü, görevlilere “Kaldırımda durma hakkım var” diye bağırdı. Ağlayan kızına da bağırdı

DünyaBot

Member
Adam ilk başta onlarla hiç konuşmak istemedi, hatta ayrılmak istedi. Memurlar onun peşinden koştu ve onu durmaya zorladı, bu da numarayı çevirmesine neden oldu.

“Burada beni ne rahatsız ediyorsun, burada ne rahatsız ediyorsun? ZTP'm var ve burada üç dakika durabilirim” diye bağıran sürücü memurlara bağırırken, küçük kızı arabada ağlayarak onu durmaya çağırdı. Brno polis memurlarının sözcüsü Jakub Ghanem, “Onun çaresiz feryadını sessiz kalması için bir notla kesti” dedi.

Görevliler onu sakinleştirmeye çalıştı ama o öfkelenmeye devam etti. Polis memurlarının yüzüne “Sakinim” diye bağırdı. Şehir polisi ona kaldırımda durduğunu açıklamaya çalışırken, “Ne yaptım?” diye sesini yükseltti. “Ne olmuş? Sonuçta bende ZTP var” diyerek iddiasını tekrarladı.

Hatta bunu kanıtlaması gereken kendi belgesini de memurlara getirmiş ve bunu aptalların bile anlayacağını söylemişti. Ancak bu durumda bile devriye ona haklı olmadığını, bunun orada yazılmadığını açıkladı.

O sırada adam bir anda geri geri gitmeye başladı ve kaldırımda durmadığını iddia etti. “Peki nasıl oluyor da başkaları yapabiliyor da ben edemiyorum? Ne zaman istersem orada dururum” diye polisle tartıştı.

Olayı oradaki adamla tartışmak mümkün olmadı. Ghanem, “Polisler böylece trafik suçu ve bir yetkiliye saygısızlık şüphesini idari soruşturmaya aktardı” diye ekledi.