Sınır Bölgelerinde Kabile Haklarının Sağlanması: Ulusal ST Paneli | Bhubaneswar Haberleri

DünyaBot

Member

BHUBANESWAR: Planlanmış Kabileler Ulusal Komisyonu (NCST), Odisha genel sekreterinden komşu Andhra Pradesh, Chhattisgarh, Jharkhand ve Batı Bengal eyaletlerine yakın yaşayan kabileler için temel insan hakları ve adaleti sağlamasını istedi. Komisyon bildiri yayınladı Pradeep Kumar Jena 14 Mart’ta hak savunucusu ve avukat Radhakanta Tripathy’nin geçen yıl konuyla ilgili açtığı dilekçeyi öğrendikten sonra. 45 köydeki 10.000’den fazla aşiretin, devlet hükümetinin ihmali nedeniyle temel insan haklarından mahrum bırakıldığını iddia etti.
NCST, 15 gün içinde ayrıntılı bir yanıt talep etti. Jena o zamana kadar raporu teslim etmezse, komite onu şahsen veya bir temsilcisi aracılığıyla huzuruna çıkmaya çağırabilir.
29 Kasım’da verdiği dilekçede Tripathy, Odisha’nın Andhra Pradesh ile en fazla sayıda köy konusunda sınır anlaşmazlıkları olduğunu iddia etti. Eyalette, çoğu Batı Bengal ile sınır komşusu olan Balasore ve Mayurbhanj ilçelerinde olmak üzere yaklaşık 38 köy bulunuyor. Ayrıca yedi köyün Chhattisgarh ve Jharkhand ile anlaşmazlıkları var. “Eyalet hükümeti, 100’den fazla köyünün sınırlarının belirlenemediğini kabul etti. Tartışmalı köylerin doğru kayıtları yok. Bunun ışığında, NCST’den bu konuyu ciddiye almasını ve tamamlamasını talep ettim. Zamanında araştırın, böylece ihtiyaç sahipleri yardım alsın” dedi.
Aşiretlerin içme suyu, iletişim tesisleri, sosyal güvenlik yardımları, eğitim ve sağlık gibi temel hizmetlere erişimde mücadele ettiğini de sözlerine ekledi.