BHUBANESWAR: Krishna Patel, ikonik ‘ ile ilişkilendirilen üçüncü kişidir.RangabatiPadma Shri’yi alacak şarkı. ile görüşmede Surat Mohantyşarkıcı bunu kendisi için en özel takdir olarak görüyor.
Nasıl hissediyorsun?
Çok memnun oldum. Sanatım için çok özel bir takdir. nin nimetleri sayesinde oldu. Maa Samaleswari ve insanlara sevgi. ‘Rangabati’nin yanı sıra çok beğenilen birçok türkü söyledim.
‘Rangabati’ şarkısını özel kılan nedir?
Çok güzel bir şarkı ve şarkının sözleri, müziği, akordu gibi her şeyi mükemmel. Bu yüzden çok popüler. Tüm Hindistan Radyosu (AIR), Sambalpur, büyük başarısı için kredi verilmelidir. Şarkı ilk olarak 1976’da yayınlandı ve ardından Kalküta’dan ünlü bir şirket tarafından kaydedildi. Kayıt, hem Hindistan’da hem de yurtdışında popülaritesine katkıda bulundu.
Bugün birçok şarkıda bayağılık ve müstehcenlik var. Nasıl bakıyorsun?
500’den fazla şarkı söyledim ama asla kaba bir şarkı söylemedim. Ama şarkılardaki bayağılık şarkıcılara yüklenmemeli. İspat yükü tamamen metin yazarına aittir. Söz yazarları iyi şarkılar yazmalı.
Halk şarkılarının geleceği nedir?
Türkülerin geleceğini parlak görmüyorum. Devlet eski türküleri toplayıp bir müzik kütüphanesi geliştirmelidir ki güzel ve özgün şarkılar korunsun ve gelecek nesiller bu türküleri dinlesin. Aksi takdirde eski şarkılar insanların hafızasından silinip gidecektir.