Michelin yıldızlı bir restoranda çalıştı, bir şarap barına ortak oldu, Kaliteli ve Nadir Şarap Uzmanı ünvanını aldı ve sonunda doğal bir sommelier oldu. Bazen doğal şeyler harika bir şeye dönüşür ve bu benim de başıma geldi, Klra Kollrov’un başına.
Yerli bir sommelier olmak aslında ne anlama geliyor?
Muhtemelen hayal ettiğiniz şey, Moravya ve Çek şaraplarının ve şaraplarımızın ulusal ve uluslararası düzeyde profesyonel bir sunumudur. Bununla birlikte, asıl odak noktam, şarap üreticileri ve tadımcıları ile profesyonel ve genel halkla çalışmak ve bunları her zaman yakın gruplarla dolu olmayan birleştirmek. Şarap alt-bölgesel atölyelerinde ve ustalık sınıflarında, şarap üreticilerine ve tadımcılara rekabetçi yabancı şarapları tanıtıyorum ve kendi şaraplarımızın şarap tarzıyla karşılaştırıyorum. Röportajlar, yazılar ve videolar ile kamuoyuna yani tüketicilere kalite duygularımıza ve onların üreticilerine bir yol bulması için yardımcı olmaya çalışıyoruz. Ayrıca çalışmalarımın içeriği ulusal ve uluslararası yarışmalarda da değerlendirilmektedir. Son olarak, her zaman çeşitli tadımlara ve seminerlere katılıyorum.
işte günün nasıl geçiyor?
Bu farklı. Prag’dan güneye gittiğimde sabah saat 6’da D1’de başlıyor. Vtina t medial görünür çalışma, tadımlar, atölye çalışmaları ve ustalık sınıfları sırasında akşamları da yapılır. Ancak büyük beden ayakkabıda standart çalışmadır. Ama tabii ki yurt dışına da farklı yönlere gidiyoruz. Tek kelimeyle özetlemem gerekirse, çok çeşitlidir.
Herhangi bir iş göreviniz var mı?
Amaç açıkça ülkemizde ve dünyada yozlaşmaya giden şaraplara ve duygularımıza yardımcı olmaktır. Sonra bodrumdaki çamaşırhaneye daha çok bulaşma fikrine hayret ediyorum. Zamanla nasıl bir araya geleceğini göreceğiz.
Sizce Çek ve Moravyalı kadınlar hakkında benzersiz olan nedir?
İçeriden biri olarak şunu söylemeliyim ki benim için asıl arkamızda duran kişiler onlar. Satış, teknoloji, pazarlama, ihracat ve ticaretle uğraşmak zorunda kalan ve nihayet akşam yedide mahzene gelip rahatlamak için gelen müdahaleci metreslerle uğraşmak zorunda olan güçlü kişiliklerdir. (gülüyor) Herkes bunu kendine göre yapar ve bu nedenle sonuçlar farklı ve kalıcıdır, ancak yolculuklarımda her zaman dünyayı kendi bakış açısıyla zenginleştirecek ve sizi daha iyiye götüren bir değişiklikle şaşırtacak birileri vardır. Bir de tabii Orta Avrupa gemilerimiz var, dünyanın en uzun çelik treni olan Frankovka veya Plava ve Mllerka.
Kişisel favorin nedir?
yapamam tatlım Herkesin kendi hikayesi var ve çok sayıda insan için çok farklı yaşam durumları olmasına sevindim.
Boş zamanlarınızda bile bir kadeh şarap içer misiniz?
İlk başlarda sadece boş zamanlarımda camı açarım. Dengelemek, değerlendirmek, tarif etmek ve kafam karışmak zorunda değilim. Sadece güzel bir kokunun verdiği keyifle doyasıya eğleniyorum.
Bir şeyin kaliteli olup olmadığı nasıl kolayca anlaşılır?
Sadece iyi çalışmıyor. Vno harika bir şey ama kesinlikle kolay değil. Ama iyi bir ekmek ya da mum bile değil. (gülüyor) En sevdiğiniz şarap dükkanında veya mahzende şarapla tatmanız, denemeniz ve ideal olarak danışmanız yeterlidir. Kompozisyon, sormak ve tatmak için cennettir.
Süpermarkette iyi ve kaliteli bir şarabın nasıl seçileceğini tavsiye eder misiniz?
Süpermarketteki teklif çok uzakta. Kendi karakterinizi eklerseniz, bu her zaman güvenli bir bahistir. Değilse, sadece tekrar denemeniz gerekir. Bir favori sınıf veya bölge seçin ve ardından farklı üreticilerden deneyin. Genellikle çok fazla yoktur, bu yüzden hepsini tattığınızda, hangi üreticinin sorumlu olduğunu ve iyi bir ürün sunduğunu ve hangisinin olmadığını iyi bir fikir edineceksiniz. Etiketlerin fotoğrafını çekmek veya uygulamalardan birine kaydetmek iyi bir fikirdir. Diğer bir ipucu da aynı çeşitten iki veya daha fazlasını alıp birlikte tatmak. Hangi şarabın senin için en iyisi olduğunu öğrenmenin tek yolu bu. Zorunda olmadığınızı söylemeye gerek yok ve aslında neredeyse hepsini bir kerede okumamalısınız. Açılan şişeyi en az iki gün saklayın ve vidalı kapak veya sadece mantarla kapatın. Mümkünse, bir şarap kulübü kurun ve haftada bir kez arkadaşlarınızı ve ailenizi birlikte tatmaya davet edebilirsiniz. Daha sonra ise güzel bir yemekle hayatı zenginleştirebilirsiniz.
Yerli bir sommelier olmak aslında ne anlama geliyor?
Muhtemelen hayal ettiğiniz şey, Moravya ve Çek şaraplarının ve şaraplarımızın ulusal ve uluslararası düzeyde profesyonel bir sunumudur. Bununla birlikte, asıl odak noktam, şarap üreticileri ve tadımcıları ile profesyonel ve genel halkla çalışmak ve bunları her zaman yakın gruplarla dolu olmayan birleştirmek. Şarap alt-bölgesel atölyelerinde ve ustalık sınıflarında, şarap üreticilerine ve tadımcılara rekabetçi yabancı şarapları tanıtıyorum ve kendi şaraplarımızın şarap tarzıyla karşılaştırıyorum. Röportajlar, yazılar ve videolar ile kamuoyuna yani tüketicilere kalite duygularımıza ve onların üreticilerine bir yol bulması için yardımcı olmaya çalışıyoruz. Ayrıca çalışmalarımın içeriği ulusal ve uluslararası yarışmalarda da değerlendirilmektedir. Son olarak, her zaman çeşitli tadımlara ve seminerlere katılıyorum.
işte günün nasıl geçiyor?
Bu farklı. Prag’dan güneye gittiğimde sabah saat 6’da D1’de başlıyor. Vtina t medial görünür çalışma, tadımlar, atölye çalışmaları ve ustalık sınıfları sırasında akşamları da yapılır. Ancak büyük beden ayakkabıda standart çalışmadır. Ama tabii ki yurt dışına da farklı yönlere gidiyoruz. Tek kelimeyle özetlemem gerekirse, çok çeşitlidir.
Herhangi bir iş göreviniz var mı?
Amaç açıkça ülkemizde ve dünyada yozlaşmaya giden şaraplara ve duygularımıza yardımcı olmaktır. Sonra bodrumdaki çamaşırhaneye daha çok bulaşma fikrine hayret ediyorum. Zamanla nasıl bir araya geleceğini göreceğiz.
Sizce Çek ve Moravyalı kadınlar hakkında benzersiz olan nedir?
İçeriden biri olarak şunu söylemeliyim ki benim için asıl arkamızda duran kişiler onlar. Satış, teknoloji, pazarlama, ihracat ve ticaretle uğraşmak zorunda kalan ve nihayet akşam yedide mahzene gelip rahatlamak için gelen müdahaleci metreslerle uğraşmak zorunda olan güçlü kişiliklerdir. (gülüyor) Herkes bunu kendine göre yapar ve bu nedenle sonuçlar farklı ve kalıcıdır, ancak yolculuklarımda her zaman dünyayı kendi bakış açısıyla zenginleştirecek ve sizi daha iyiye götüren bir değişiklikle şaşırtacak birileri vardır. Bir de tabii Orta Avrupa gemilerimiz var, dünyanın en uzun çelik treni olan Frankovka veya Plava ve Mllerka.
Kişisel favorin nedir?
yapamam tatlım Herkesin kendi hikayesi var ve çok sayıda insan için çok farklı yaşam durumları olmasına sevindim.
Boş zamanlarınızda bile bir kadeh şarap içer misiniz?
İlk başlarda sadece boş zamanlarımda camı açarım. Dengelemek, değerlendirmek, tarif etmek ve kafam karışmak zorunda değilim. Sadece güzel bir kokunun verdiği keyifle doyasıya eğleniyorum.
Bir şeyin kaliteli olup olmadığı nasıl kolayca anlaşılır?
Sadece iyi çalışmıyor. Vno harika bir şey ama kesinlikle kolay değil. Ama iyi bir ekmek ya da mum bile değil. (gülüyor) En sevdiğiniz şarap dükkanında veya mahzende şarapla tatmanız, denemeniz ve ideal olarak danışmanız yeterlidir. Kompozisyon, sormak ve tatmak için cennettir.
Süpermarkette iyi ve kaliteli bir şarabın nasıl seçileceğini tavsiye eder misiniz?
Süpermarketteki teklif çok uzakta. Kendi karakterinizi eklerseniz, bu her zaman güvenli bir bahistir. Değilse, sadece tekrar denemeniz gerekir. Bir favori sınıf veya bölge seçin ve ardından farklı üreticilerden deneyin. Genellikle çok fazla yoktur, bu yüzden hepsini tattığınızda, hangi üreticinin sorumlu olduğunu ve iyi bir ürün sunduğunu ve hangisinin olmadığını iyi bir fikir edineceksiniz. Etiketlerin fotoğrafını çekmek veya uygulamalardan birine kaydetmek iyi bir fikirdir. Diğer bir ipucu da aynı çeşitten iki veya daha fazlasını alıp birlikte tatmak. Hangi şarabın senin için en iyisi olduğunu öğrenmenin tek yolu bu. Zorunda olmadığınızı söylemeye gerek yok ve aslında neredeyse hepsini bir kerede okumamalısınız. Açılan şişeyi en az iki gün saklayın ve vidalı kapak veya sadece mantarla kapatın. Mümkünse, bir şarap kulübü kurun ve haftada bir kez arkadaşlarınızı ve ailenizi birlikte tatmaya davet edebilirsiniz. Daha sonra ise güzel bir yemekle hayatı zenginleştirebilirsiniz.