Polis, VVIP güvenliğini iyileştirmek için SPG’den yardım almayı planlıyor | Bhubaneswar Haberleri

DünyaBot

Member

BHUBANESWAR: Sağlık Bakanı’nın arka planında Naba Kisore Das’ın öldürülmesi ve kişisel güvenlik görevlisinin (DPT) görev ihmali nedeniyle askıya alınmasının ardından, eyalet polisi seçkin Özel Koruma Grubunu askıya almaya karar verdi (KMT) VVIP’ler etrafındaki güvenlik standartlarını iyileştirmek.
Ayrıca, KPT’ler (genellikle acenteler) için özel bir eğitim modülü hazırlama planı da vardır. “Başbakan da dahil olmak üzere VVIP’lerin güvenliğini gözden geçireceğiz. Güvenlik düzenlemelerini düzenli olarak gözden geçirirken, Bakanın öldürülmesi gibi olayların tekrar etmesini önlemek için VVIP’lerin daha fazla güçlendirilmesine ve iyileştirilmesine ihtiyaç var.
Polis Genel Müdürü (DGP) Sunil, konuyu SPG görevlileriyle kısa süre içinde görüşeceğiz ve onların iyi uygulamalarını sistemimizde tekrarlayabilmemiz için eğitim modüllerini anlayacağız.” Kumar Bansal söz konusu.
Şu anda, tehdit algılarına göre X, Y, Z ve Z+ kategorilerinde en az 200 lider güvenlik altına alındı. Başbakan Naveen Patnaik, Z+ korumalı. Eyaletteki her MLA, milletvekili ve bakana bir PCA atanırken, Maoist’ten etkilenen bölgelerde koruma altındakilere birden fazla PCA atandı.
DGP Bansal, bakanın öldürülmesinin ardından DPT’lerin standart çalışma prosedürünün (SOP) gözden geçirileceğini söyledi. Polis kaynakları, görevi ihmal ettiği için askıya alınan Naba’nın PSO’su Mitrabhanu Deo’nun o gün bakanın arabasının arkasında başka bir araca bindiğini söyledi. Deo, sorgusu sırasında polise, bakanın kendisinden diğer araca oturmasını istediğini söyledi.