Polis Akka: Hanım sıkıntıda mı? Akka Polisini Arayın | Coimbatore haberleri

DünyaBot

Member

COIMBATORE: Tanıtılmalarından kısa bir süre sonra, polis namı diğer birçok üniversiteli kızın kalbini fethetti.
Şehir polisi projeyi geçen yıl Ekim ayında başlattı. Polis Akka coed’lerle güvene dayalı bir dostluk oluşturmak ve onların siber suçlara ve diğer suçlara kurban gitmelerini önlemek.
Polis takma adı olarak yaklaşık 30 kadın polis memuru, şehirdeki 60 koleji ziyaret etmek ve kız öğrencilerle etkileşim kurmak ve onları duyarlı hale getirmekle görevlendirildi.
Şehir Polis Komiseri V Balakrishnan, “Öğrenciler yardım istemek için onlara yaklaştığında polis, diğer adıyla hızlı bir şekilde yanıt verir. Birçok öğrencinin problemini çözüyoruz ve karşılıklı güven oluşturuyoruz.”
Bir polis akka olan P. Sreelekha, Peelamedu’da desteklenen bir üniversiteden BCA birinci sınıf öğrencisinin 13 Ocak gecesi ondan yardım istediğini söyledi. “Memleketine seyahat etmek için bir tren bileti ayırtmıştı. Akşam 22.00 sıralarında pansiyonundan çıktı ve Avinashi Yolu’nda tren istasyonuna giden otobüsü bekledi. Saat 23:00’e kadar otobüse binmeyince benimle WhatsApp üzerinden iletişime geçti.”
Doğu Kadınlar Polis Karakolu’na bağlı bir polis memuru olan Sreelekha, kızın tren istasyonuna tek başına giderken kendini güvende hissetmediğini söyledi. “Hemen onunla temasa geçtim ve Fun Republic Alışveriş Merkezi yakınlarındaki bir otoparkı ziyaret etmesini istedim. Ondan telefonu bir araba sürücüsüne vermesini istedim ve onun ayrıntılarını arabanın plaka numarasıyla birlikte topladım. Ona kızın benim küçük kız kardeşim olduğunu söyledim ve onu sağ salim istasyona bırakmasını istedim.”
Polis, tren istasyonuna ulaştıktan sonra akka’nın öğrencinin güvende olduğundan emin olmak için kızla görüntülü arama yaptığını ve konuştuğunu söyleyerek trene bindi.
Sreelekha, özel bir okuldan ikinci sınıf bir lisans öğrencisinin de, kadın yolcuları sözlü olarak azarlama alışkanlığı olan bir devlet otobüsü kondüktörü hakkında şikayette bulunmak için kendisiyle temasa geçtiğini söyledi. “6 Şubat 2023 tarihinde bana otobüs güzergah numarasının detaylarını içeren bir WhatsApp mesajı gönderdi. TNSTC yetkililerine başvurduk ve kondüktörlere kadın yolcuları taciz etmemeleri talimatını vermelerini tavsiye ettik. Alacağımız konusunda da onları uyardık. yasal yolcular şikayette bulunursa onlara karşı işlem yapılır. Söz konusu kondüktör o zamandan beri hiçbir kadın yolcuya saldırmadı.”
Öğrencilerin yakın arkadaşlarından da sorunlar yaşadıklarını söyledi. “Okul günlerinde bazı kızlar bazı erkeklere aşık oldu. Kolejlere katıldıktan ve pansiyonlarda kalmaya başladıktan sonra erkek arkadaşları onları WhatsApp veya Instagram üzerinden görüntülü görüşme yapmaya zorladı. “Araya girip çocukları sert bir şekilde uyardım. Erkeklerden de kızları sonsuza kadar rahatsız etmeyeceklerine dair yazılı ifadeler aldım.”
Binlerce öğrenci, kişisel ve diğer sorunlarının zamanında çözülmesi için polis akkalarına teşekkür etti.
Başka bir polis takma adı olan Dowlath Nisha, kızlarla şehrin devlet sanat okulunda tanıştığını söyledi. Bir müfettiş olarak, Doğu Kadınlara Özel Polis Karakoluna da bağlı. “Öğrencilere güven aşılıyoruz”