Plus II sınavının ilk gününde Odisha| Bhubaneswar Haberleri

DünyaBot

Member

BHUBANESWAR: Yıllık Higher Secondary Plus II sınavı, çeşitli sosyal medya platformlarında viral olan sahte anketlerle ilgili şikayetler arasında Çarşamba günü Odisha’daki 1.145 merkezde başladı. YÖK, Siber Polis Bürosu’na şikayette bulundu.
“Öğrenciler sınavlara korkmadan giriyorlar. Soru merkezlerinde tutulan soru formları güvenli bir şekilde sınav merkezlerine ulaştı. Bazı vicdansızlar sahte soru formları dağıtarak öğrenciler arasında kaosa yol açmışlar ve onları yanıltmışlardır. Öğrencilerin dikkatinin dağılmaması için rica ederim. ,” dedi Okul ve Yaygın Eğitim Bakanı Samir Ranjan Dash.
Bilim akışı öğrencileri Çarşamba günü Ana Hint Dili (MIL) Odia gazetesi için çıktı. Öğrenciler, pandemiden iki yıl sonra müfredatın %100’ü için görünürler.
2021’deki pandemi nedeniyle bu öğrenci grubu X sınıfı tahta sınavına girmedi. Bu onların ilk tahta sınavı. Artık eğitim-öğretim döneminin başından itibaren beden derslerine başlandığı için dersler tamamlandı ve çocuklar sınavlara iyi hazırlandı” dedi. Urmila Dasbaşı Rama Devi Daha Yüksek Lise, Bhubaneswar.
Sınav salonlarının çevresinde sıkı güvenlik düzenlemeleri yapılmış, tüm merkezler CCTV gözetimi altında ve adil bir sınav için üç kademeli ekip sistemi devreye alınmıştır. denetleyici Araştırmanın CHSE’si Ashok Kumar Nayak, “Sosyal medyada dolaşan anketler sahte.
Öğrenciler bunlara inanmamalıdır. Ayrıca bazı kişiler saf öğrencileri hedef alır ve onlara belirli konulardan daha yüksek puan alacaklarını vaat ederdi.”
YouTube, Facebook, Twitter ve diğer sosyal medya platformlarındaki kağıt sızıntılarına veya 2023 sınavlarından anketlere erişim iddialarına dair söylentilerin ardından, CBSE, devam eden soruşturmalar sırasında insanları bu tür doğrulanmamış haberler ve söylentiler konusunda uyardı ve katılmamalarını istedi. bu tür faaliyetlerde bulunmak veya bilgileri herhangi bir iletişim biçimi aracılığıyla dağıtmak.