Ouředníček dokuzuncu kez Dakar’a gidiyor: Çölde çekici tutsaklar olabiliriz

DünyaBot

Member
Ouředníček, Toyota’nın en yüksek otomotiv kategorisi T1+ olan özel Hilux GR formundaki yeni bir “oyuncak” ile Dakar’a hazırlanıyor. Fabrika arabası ile en zorlu etapları sabırsızlıkla bekliyor.

“Dakar ne kadar zorsa biz de o kadar başarılıydık. Tam kazan profilli brülörler söz konusu olduğunda muhtemelen en hızlısı değiliz, ancak performans ve başsız sürüşün önemli olan tek şey olmadığı durumlarda başarılı oluyoruz” diyor Toyota Gazoo Racing Çek takımının 54 yaşındaki pilotu .

Dakar sürücüsü ilçelerde sivil bir araçla dolaşmaktan hoşlanıyor mu?
Temel olarak evet. Bazen küçük bir eğitim seansı olarak da kullanılabilir. Otomatik şanzımanım var, acele etmem gerektiğinde zaman zaman sol elimle fren yapmaya çalışıyorum çünkü bu şekilde yollarda bile hızı artırabiliyorsunuz. Araba tutkunları için küçük bir rehber çünkü soldan frenleme, virajlardan tamamen farklı bir şekilde geçmenize olanak sağlıyor.

Yani yıl boyunca antrenman mı yapıyorsun?
Buna öyle diyebilirsiniz. Sol frene alışmak zaman alır. Otomatik makinelerde sol elinizle yumuşak bir şekilde fren yapmayı deneyin.

Bizi bir çadırda koruyabilirler ama çölde bize her an ulaşamazlar. Bize ateş etmeye başlayacaklarından korkmuyorum ama muhtemelen çekici tutsaklarız.
Tomáš Ouředníček

Bu özel makaleyi okuyun iDNES Premium aboneliğiyle

Aylık

49 CZK

89 CZK

Ön ödeme

40 CZK tasarruf edersiniz
Daha sonra, 89 CZK/ay

+ çevrimiçi televizyon televizyon
Açık 90 gün ücretsiz

Şimdi %45 indirim

+ çevrimiçi televizyon televizyon