Oscar: Cm, Oscar ödüllü belgeselde Stampaar’ı tebrik etti | Coimbatore haberleri

DünyaBot

Member

Udhagamandalam: Başbakan MK Stalin Çarşamba günü Chennai’deki Secretariat’ta Oscar ödüllü belgesel film “The Elephant Whisperers”da yer alan kabile çiftini tebrik etti.
Bir minnettarlık göstergesi olarak, Theppakadu fil kampında iki öksüz fil buzağı yetiştiren K Bomman ve eşi Bellie’ye bir kalkan ve her biri ₹ 1 lakh’lık bir çek sundu.
Stalin, Nilgiris’teki Mudumalai Tiger Reserve’deki (MTR) Theppakadu’daki fil kamplarındaki 91 mahout ve süvariye (mahout yardımcıları) ve Baş Bakanın Anamalai Tiger Reserve’deki (ATR) Kozhikamuthi’ye her birine ₹ 1 lakh hibe edildiğini duyurdu. Yardım Fonu vesilesiyle.
Ayrıca 91 fil bakıcısının tamamı için çevre dostu ve kültürel açıdan uyumlu evlerin inşası için ₹ 9,1 crore tutarında bir mali destek duyurdu.
En İyi Kısa Belgesel Konusu dalında Akademi Ödülü kazanan “Fillere Fısıldayanlar”, Bomman ve Bellie’nin bekçi olarak çalıştığı Theppakadu Fil Kampı’nda çekildi. Yetim fil buzağıları Raghu ve Bombabelgeselin diğer kahramanları kimlerdi?
Bomman, TOI’ye belgeselin kendilerine ün ve şeref getireceğini asla düşünmediğini söyledi. “Eyaletteki 91 mahout ve süvariyi tebrik ettiği için hükümete minnettarım.”
Bellie, iki yıl sonra bile ‘Ammu’yu (Bommi) özlediğini söyledi. “Orman departmanı bana bakmam için Dharmapuri’de öksüz kalan fil buzağısını verdi. Bommi’yi o kadar çok özlüyorum ki ona geri dönmeyi çok istiyorum.”
Çevre, İklim Değişikliği ve Ormandan Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Supriya Sahu, belgeselin Tamil Nadu Orman Departmanının fil bakımına özel olarak odaklanmasına küresel tanınırlık kazandırdığını söyledi.
ATR’deki Kozhikamuthi fil kampını yenilemek için ₹ 5 crore onaylayan eyalet hükümeti, Coimbatore bölgesindeki Sadivayal’de ₹ 8 crore maliyetle yeni bir fil kampı kurma planlarını da duyurdu.
Geçen Mayıs ayında Ooty’ye yaptığı ziyarette Stalin’in MTR’deki Theppakkadu fil kampında son teknoloji bir fil koruma merkezi ve eko-kompleks kurma planlarını açıkladığı belirtilmelidir. Sahu, “Bu konuda detaylı bir proje raporu hazırlandı” dedi.
Bu arada Orman Bakanı M Mathivendan, iki fil kampından 10 mahout ve süvariye her birine ₹ 1 lakh ödenek vererek tebrik etti.