Open English kaç TL ?

Damla

Global Mod
Global Mod
Open English: Bir Dil Öğrenme Hikâyesi

Merhaba forumdaşlar! Bugün, sizlere hayatımda çok önemli bir dönüm noktasını anlatmak istiyorum. Bu hikaye, sadece dil öğrenmekle ilgili değil, aynı zamanda kararların, hayallerin ve cesaretin bir araya geldiği bir yolculuk. Open English’i tercih ettiğimde, aslında sadece bir dil kursu değil, kendi hayatımda bir değişim başlatacağımı fark etmişim. Sizinle bunu paylaşmak istiyorum çünkü belki de birçoğunuz bu yolda benzer duyguları yaşamışsınızdır. Hikâyem, bu kararın neden ve nasıl verildiğini, hayatımın farklı aşamalarındaki iki farklı karakterin bakış açılarını nasıl birleştirdiğini anlatacak. Hadi gelin, hep birlikte bu yolculuğa çıkalım.

İlk Adım: Büyük Bir Karar

Hayatımın dönüm noktalarından birine geldiğimde, dil öğrenmek hiç de kolay bir karar gibi görünmüyordu. Yıllarca "yeterince İngilizcem var" diyerek geçiştirdiğim bu konu, bir gün bana gerçekten bir şeyleri değiştirme fırsatı sunacak bir hale geldi.

Gökhan, iş arkadaşım, bana Open English’ten bahsetti. Bu platformu keşfetmişti ve çok beğenmişti. Ancak, Gökhan’ın yaklaşımı her zaman çözüm odaklıydı. Her şeyin bir çözümü vardı ve ona göre, İngilizce öğrenmek için yapılacak şey basitti: "Bir ödeme yap, başla, bitir." Her şeyin bir planı ve yolu olduğunu savunuyordu.

Gökhan, stratejik bir yaklaşımı benimsemişti. O, bir kursa katılmak için bir sürü soru sormak yerine, fiyatı araştırarak ve bütçesini hesaplayarak kararını verdi. "Open English tam senin ihtiyacın," diyordu. "Üzerinde düşünmeye gerek yok, zaman kaybetme. Sadece kaydol ve başlayalım."

Ancak, ben Gökhan’ın bakış açısından farklıydım. Evet, İngilizce öğrenmek istiyordum, ama bu kararın altındaki duygusal yük ve bilinçaltındaki sorular beni biraz daha çekingen yapıyordu. Hadi, belki Open English'in fiyatı uygun olacaktı, ama ya sonunda başarısız olursam? Ya gerçekten öğrenemezsem? Bu sorular kafamı kurcalıyordu.

Zeynep: Empatik Bir Karar Veriş Süreci

Zeynep, bir başka arkadaşım, tam tersine çok daha empatik ve ilişkisel bir yaklaşım sergiliyordu. Zeynep, çevremizdeki dünyayı daha çok hisseden, insanların duygularını anlayan biriydi. Bir gün akşam çayı içmeye geldiğinde, gözlerinde bir parıltı vardı. Zeynep, hayatındaki değişimi anlatırken, İngilizce öğrenmeye nasıl karar verdiğini de paylaşmıştı.

“Ben de Gökhan gibi düşündüm,” dedi. “Ama sonra fark ettim ki, sadece İngilizce konuşabilmek değil, bir dilin tüm kültürünü, insanlarını anlamak benim için önemliymiş. Open English'i tercih ettim çünkü sadece dil öğrenmekle kalmıyor, farklı bakış açıları kazandırıyor.”

Zeynep’in hikayesi, bana bir şeyleri farklı bir açıdan görmeyi öğretti. O, bir dil öğrenmenin sadece kelimelerle sınırlı olmadığını, aynı zamanda insanlarla bağ kurma, onlara daha yakın olma fırsatı sunduğunu söylüyordu.

Bana göre, Zeynep'in yaklaşımı daha duygusal bir bağ kurma çabasıydı. “Dil, kültürdür,” dedi. “Evet, dil öğrenmek önemli, ama önemli olan o dili konuşan insanların duygularını, düşüncelerini anlamak. Onlarla daha yakın hissedebilmek, daha derin bağlantılar kurabilmek.”

Zeynep, dilin öğrenmenin ötesinde, kişisel bir yolculuk olduğuna inanıyordu. Bu yüzden, Open English’in dersleriyle ilgilenirken, bir yandan da çevresindeki insanlarla olan ilişkilerinde büyük değişiklikler yaşadığını fark etti.

Birleşen Yollar: Fiyat ve Değer

Gökhan’ın stratejik yaklaşımından ve Zeynep’in empatik bakış açısının birleşimiyle, Open English’i keşfetmeye karar verdim. Gökhan’ın dediği gibi, fiyat gerçekten mantıklıydı. Ama Zeynep’in söyledikleri de doğruydu: Dil sadece bir iletişim aracı değil, aynı zamanda bir bağlantı, bir köprüydü. Bu iki bakış açısını harmanlayarak, sonunda kaydolmaya karar verdim.

Open English’in ücretini ödemek, başlangıçta bana biraz ağır gelse de, aslında düşündüğüm kadar korkutucu değildi. Gökhan’ın bakış açısına göre, bu sadece bir yatırım ve zamanla geri dönüşünü alacaktım. Ama Zeynep’in dediği gibi, bir dil öğrenmek sadece işin pratik tarafı değildi; bu süreç, kişisel bir büyüme yolculuğuydu. Dil öğrenmek, insanlarla daha derin bağlar kurabilmek, daha büyük bir dünya görmek demekti.

Hayatın Sürükleyici Anları: Gerçekten Ne Öğrendim?

Open English ile başladım. Gökhan’ın çözüm odaklı yaklaşımı sayesinde rahatça sürecin içine girdim, Zeynep’in empatik bakış açısı ise bana, bu yolculukta sadece dil değil, aynı zamanda duygusal bir derinlik de kazandığımı fark ettirdi. Dil öğrenirken, bir yandan İngilizce’yi konuşmayı değil, dünya ile daha yakın bir bağ kurmayı öğreniyorum.

Dersler, başlangıçta zorlayıcıydı. Ama bu kadar kişisel bir yolculuğa çıktığımı fark ettiğimde, kelimeler ve cümleler arasındaki farkları daha kolay kavrayabildim. Bu, sadece bir dil öğrenme değil, kültürler arası bir köprü kurma, yeni insanlar tanıma, onların bakış açılarını anlama süreci haline geldi.

Şimdi, Open English’in fiyatını düşününce, aslında geriye dönüp baktığımda kazandığım şeyin çok daha değerli olduğunu hissediyorum. Bazen, kararlar sadece bir rakamı içermekle kalmaz, bize hayatımızı değiştirecek bir fırsat sunar.

Sizce dil öğrenmenin sadece bir pratik yetenek kazanmak olmadığını, bir yaşam deneyimi olarak görmek daha doğru değil mi? Open English’i tercih edenlerin, bu süreçte ne gibi duygusal ve sosyal değişiklikler yaşadığını merak ediyorum. Sizin deneyimleriniz neler?

Hikâyeme ve yolculuğuma katıldığınız için teşekkür ederim! Şimdi sizlerin yorumlarını, düşüncelerinizi ve belki de kendi hikâyelerinizi dinlemeyi çok isterim. Gerçekten merak ediyorum, sizler dil öğrenme sürecini nasıl deneyimlediniz?