OHRC üyesi, patronunun kendisinden küçük olduğunu öne sürerek istifa etti | Bhubaneswar Haberleri

DünyaBot

Member

BHUBANESWAR: Hükümetin emekli yargıç Shatrughana Pujahari’yi BM başkanı olarak atamasından günler sonra Odisha İnsan Hakları Komisyonu (OHRC), eski mübaşir Raghubir Dash komisyon üyeliğinden istifasını sundu. Dash, Pujahari’nin Orissa Yüksek Mahkemesinde küçük yaşta çalıştığını söyledi.
Dash’in eleştirisi yoktu Pujahari’nin randevusu yeteneğini de sorgulamadı. Dash, vicdanının ve kendine olan saygısının Pujahari altında çalışmasına izin vermediğini söyledi.
Orissa Yüksek Mahkemesi eski yargıcı Yargıç Pujahari, Perşembe günü OHRC başkanlığına atandı. O görev alacak Adalet BK PatelKasım 2020’den beri bu görevi yürüten.
Hukuk departmanının Pujahar’ın atandığını bildirmesinin ardından Yargıç Dash istifa dilekçesi verdi. Odişa Perşembe günü vali Ganeshi Lal.
Dash mektupta, OHRC’nin yeni atanan başkanının, insan hakları ihlalleri mağdurlarının çıkarlarını korumak için yorulmak bilmez çabalarıyla kurumun itibarını yükseltebilecek kesinlikle doğru kişi olduğundan bahsetti.
“Ancak, vicdanım ve kendime olan saygım, Orissa Yüksek Mahkemesi Yargıcı olarak bana bağlı olan atanmış başkanın yönetimindeki OHRC üyeliğini sürdürmeme engel oluyor. Dash istifa mektubunda, “Bu nedenle bugün itibariyle OHRC üyesi görevinden şahsen istifa ediyorum” dedi.
Temasa geçildiğinde, Dash istifa ettiğini söyledi. “Kendime olan saygımdan dolayı Komisyon üyesi olarak devam etmek istemedim. Bunu istifa mektubumda açıkça belirttim. Başka bir nedeni yok” diye ekledi.
Salı günü 69 yaşına giren Bargarh sakini Dash, 22 Aralık 2018’de komiteye atandı. Mayıs 2019’da, düzenli bir başkan atayarak OHRC’nin başkan vekili olarak atandı. .