‘Önceliğim öğretmen, öğretim dışı personel istihdam etmek olacak’ | Bhubaneswar Haberleri

DünyaBot

Member

BHUBANESWAR: Utkal Kültür Üniversitesi Rektör Yardımcısı olarak liderliği üstlenen Prasan Kumar Swain (UUCBhubaneswar, Çarşamba günü Hemanta Pradhan ile üniversite için planlarını tartıştı.
UUC, ciddi bir personel kriziyle boğuşuyor. Bu sorunu nasıl çözebilirsin?
Üniversitemizde öğretim üyesi ve öğretim dışı kadro eksikliğinden büyük endişe duyuyoruz. Öğretmenleri ve öğretim dışı personeli atamak birinci önceliğim olacak.
Zaten ek bir baş sekreterle tanıştım satyabrata sahu UUC’nin liderliğini üstlendikten sonra. Bu konuda bana yardım edeceğine dair güvence verdi. Şu anda sadece sekiz kadrolu ve 22 misafir öğretmenimiz var. Üniversite bu kadar az öğretmenle yönetilemez.
Kurum, Sözleşmenin 12 (B) maddesi kapsamına girmemektedir. UGC Kanun 1956. Bundan dolayı Merkezden yardım alamıyoruz. Öğretmen eksikliğinden dolayı bu UGC statüsünü alamıyoruz. Ve en önemlisi, Ulusal Değerlendirme ve Akreditasyon Konseyi’nden (NAAC) bir not alın. Ancak, UGC Yasasının 12(B) Bölümü uyarınca öğretmen eksikliği ve kurumun dahil edilmemesi, NAAC derecelendirmesine gitmemize izin vermiyor.
Üniversite için planın nedir?
Kurumumuz diğer üniversitelerden farklıdır. Tartışma, araştırma ve eğitime odaklanıyoruz Odişakültürü. Bu küreselleşme çağında kültürü kurtarmaya çalışacağız.
Ancak tüm bu faaliyetleri UGC kurallarına ve düzenlemelerine uyarak yürüteceğiz. Öğretim üyesi olmayan personel alımına ek olarak, üniversitedeki öğrenci başına oranını iyileştirmeye çalışacağız. 31 yıllık öğretmenlik deneyimim var ve bu deneyimimi kampüste iyi bir öğretim ortamı yaratmak için kullanacağım.
Devletin kültürel faaliyetlerini belgelemek için bir plan var mı?
Yemek, kültürümüzün önemli bir parçasıdır. Odia yemekleri ile Jagannath kültürü arasında bir ilişki vardır. Abur cubur ya da fast food yemek yerine birkaç yerde Odia yemeğine önem vermeliyiz.
Pek çok insan otantik Odia yemeğinin tarifini bilmiyor. Seyreltilir. Bu sektörde çalışmaya çalışacağız. Bu fikir kapsamında pansiyon kantinimizde Odia yemeklerini tanıtmaya çalışacağız.
Öğrencileri UUC mezunlarıyla buluşturmak için hangi adımları atabilirsiniz?
1968’den beri Berhampur Üniversitesi’nin Odia bölümündeki öğrencilerin, akademisyenlerin ve öğretmenlerin isimlerini ve diğer ayrıntılarını belgelemiştim. UUC’de böyle bir katalog yapmaya çalışacağım. Üniversite mezunları ile temasa geçme planı var. Mezunlar bölümüyle ben ilgileneceğim. Seçkin mezunlarımızı da üniversitemize davet edeceğiz.