Öğrenciler kampüste çılgına dönünce hırsızlığa karşı alınan önlemler başarısız oluyor | Bhubaneswar Haberleri

DünyaBot

Member
Bhubaneswar: İki yıllık Covid kısıtlamalarının ardından öğrencilerin kampüse geri dönmesiyle bezdirme yeniden su yüzüne çıktı. Bu ay, eyalet hükümeti tarafından yönetilen eğitim kurumlarında dört büyük şiddet olayı rapor edildi. Eyalet hükümeti, Üniversite Ödenek Komisyonu (UGC) dışında bezdirme konusunda yönergeler yayınlamış olsa da, kamulaştırma hız kesmeden devam ediyor.
Berhampur, Khallikote Junior’daki Binayak Acharya Koleji’nden 15 gün içinde inatçı vakalar bildirildi Kolej Berhampur, VSSUT Burla ve Keonjhar’da Odisha Madencilik ve Mühendislik Okulu. Kurumların tahliye karşıtı önlemleri uygulamasına ilişkin pek çok soruyu gündeme getiriyor.
Ne eksik?
UGC, Tüm Hindistan Teknik Eğitim Konseyi (AICTE), Ulusal Tıp Komisyonu (NMC) ve diğer kurumlar kampüsteki dağınıklığı azaltmak için her yıl emirler ve hatırlatmalar yayınlasa da, neredeyse hiç kimse dinlemiyor.
“Tahliye karşıtı komiteler, ekipler ve tahliye gözetleme hücresi kolejlerde ve üniversitelerde uygun şekilde oluşturulmamıştır. İnsan hakları aktivisti Akhand, bazıları dedikodu vakalarını bile doğru düzgün araştırmıyor” dedi.
“UGC, mektuplarında kurumları, tacizin erken belirtilerini tespit etmek için öğrencilerle düzenli etkileşim ve rehberlik yapmaya çağırdı. Ayrıca baskın ve taciz/olayları önlemek veya bastırmak için kolejlere ve üniversitelere yurtlarda, öğrenci yurtlarında, kantinlerde, dinlenme/rekreasyon alanlarında ve otobüs duraklarında habersiz denetimler yapmalarını tavsiye etti. Ancak kurumların çoğu bu tavsiyeye uymuyor’ diyor bir öğretmen.
Uzmanlar ne diyor
Hindistan Barolar Birliği genel sekreteri Bibhu Prasad Tripathy, Yüksek Mahkeme’nin adam kaçırmayla ilgili 2009 kararının yetkililer tarafından lafzı ve ruhuyla uygulanması gerektiğini söyledi. Yetkili, çoğu durumda yetkililerin duyarsız davrandığını ve olayı bastırmaya çalıştığını da sözlerine ekledi.
Kurumların yurtlarının güvenlik görevlilerinin her zaman ulaşılabilir olması gerektiğini söyledi. Telefon ve diğer iletişim araçlarıyla erişilebilir olmalıdırlar. İlgili kolejler tarafından önleme ve iyileştirme yöntemlerinin planı sağlanmadıkça durum değişmeyecek, diye ekledi.
Psikolog ve danışman Prabhas Mishra çocuklar üzerindeki sosyal kontrolün gevşediğini söyledi. “Yaptıkları bir hatanın cezasından korkmuyorlar. Bazı kolej personeli veya kurumdaki destekleyici bir ortam, bazı öğrencilerin gençleri boşa harcamasına yardımcı olur. Bazı durumlarda, yerel olarak etkili kişilerin çocuklarının bu tür faaliyetlere dahil olduğunu görüyoruz” diye ekledi.
Eyalet yönergeleri ne diyor?
Yüksek Öğretim Bakanlığı, 3 Ağustos’ta kolejlerin ve üniversitelerin kampüs karmaşasına karşı önleyici tedbirler almaları için yönergeler yayınladı. Her öğrencinin ve ebeveyninin veya velisinin her akademik yılda çevrimiçi veya çevrimdışı olarak çevrimiçi bir taahhütte bulunması gerektiğini belirtti.
Bakanlık, kurumlardan hırsızlık önleme yardım hattı numaraları, e-posta kimlikleri ve önemli kolej veya üniversite yetkililerinin telefon numaralarını içeren broşürler/broşürler yoluyla bilinçlendirme kampanyaları yürütmelerini istedi. Teyakkuz, denetim ve devriye işlevini sürdürmek için üç ila dört öğretmenden oluşan aktif ve etkili bir hırsızlık önleme ekibi vurgulanmıştır.
Departman yönetimine göre, kurum her hırsızlık veya hırsızlığa teşvik vakasını yerel polise bildirmek zorundadır. Bakanlık, eyalet, bölge ve departman hırsızlık önleme komitelerinin üyelerine, istenen hırsızlık önleme önlemlerinin alındığını doğrulamak için üniversitelere ve kolejlere rastgele ve sürpriz ziyaretler yapma talimatı verdi.