ROURKELA: Dengula Lisesi’nin aşçı ve katibi Salı günü tutuklanırken, müdire ve Koida’nın sosyal yardım görevlisi, 6 Mart vadisinde yurdun yemek hazırlamasına yardım etmeye çalışırken VIII. sınıf bir öğrencinin yanarak ölmesi üzerine ihmal nedeniyle açığa alındı.
Tarini Naik (32), aşçı, Bölge Refah Memuru (DWO) P Pradhan tarafından yapılan bir FIR’a dayanarak tutuklandı, sundargarh. IPC’nin ve Çocuk Adaleti Yasasının çeşitli bölümleri uyarınca kayıt altına alındı. Müdire Carmela Bilung ve Bikash Ranjan Naik, Koleksiyoner ve Bölge Yargıcının tavsiyesi üzerine Komiser-Sekreter, SC&ST Bölümü tarafından askıya alındı. Sosyal yardım görevlisi de ilgi odağı haline getirildi.
Öğrenci, Niranjan Hanhaga’ya sahip olmak, Tarini’nin isteği üzerine bir kap sıcak dal taşımaya çalışırken yaralandı. Dal, Gelet’in bacağını yaktı. Olaydan bir hafta sonra hastanede öldü.
DWO ayrıca üç aşçı ve hizmetçiyi de kovdu – Tarini, Dhirendra Kumar Rout ve Kartik Nayak. Sundargarh bölgesinin Bonai alt bölümündeki Koida bloğunda bulunan Dungula Lisesi, SC&ST geliştirme bölümünün altına giriyor.
DWO Pazartesi günü okula gitti ve öğrencinin ölümüyle ilgili soruşturma başlattı. ADWO, Bonai de okula giderek inceleme yaptı.
“ST/SC Geliştirme Sekreteri Roopa Roshan Sahoo okul müdiresini ve sosyal yardım görevlisini görevden aldı” dedi. Pradhan, “Merhumun yakınlarına Kızıl Haç’tan 30.000 Rupi verdik ve okul ve yaygın eğitim departmanının hükümleri uyarınca, 2 lakh Rs’ye kadar karşılıksız ikramiye sağlamak için gerekli formaliteler yerine getirilecek.”