Ödüllü şarap üreticisi, saman şarabı üretiminin zor olduğunu, işin boşa gidebileceğini söylüyor

DünyaBot

Member
“Aynı zamanda oğlum benden çok daha iyi bir şarap üreticisi. Bizim durumumuzda, bir oğuldan çok bir oğul gibiydim,” diyor Brno’daki Vranovice’den yetmiş beş yaşındaki şarap üreticisi, itibarına ve iyi adına katkılarından dolayı Güney Moravya Bölgesi Ödülü’nü aldı.

Eşsiz tatlı suyu üretme süreci tam bir yıl sürüyor. Drápal, ya memleketi Ivan’daki küçük bağında yılda 20.000 şişe üzüm topluyor ya da yakınlardaki yetiştiricilerden satın alıyor. “Bağım daha çok bir kalp gibidir. Bağ yapmak bağımsız bir faaliyettir ve diyebilirim ki, belki de şarabın kendisinden çok daha zahmetlidir” diye ekliyor.

Moravya’daki şarap üreticileri arasında bazı düşmanlıklar
mutlaka vardır ama bir şeyler başarmış ve yapabilecek olanlar paylaşmaktan çekinmezler.
Oldrich Pençesişarapçı





Bu metin, aboneler için premium içeriğin bir parçasıdır

Makaleyi sonuna kadar okuyun

Bir üye olarak Ek olarak:

  • iDNES.cz, Lidovky.cz ve Expres.cz’de 30.000’den fazla premium metniniz var
  • Tüm gazete ve dergilerimize çevrimiçi ve ücretsiz olarak erişebilirsiniz.
  • Ticketportal ağındaki konserler için bilet almayı tercih ediyorsunuz ve çok daha fazlası