Odisha’daki ilkokul öğretmenleri üniformaları ve öğle yemeğini boykot etmekle tehdit ediyor | Bhubaneswar Haberleri

DünyaBot

Member

BHUBANESWAR: Çarşamba günü Odisha’daki ilkokul öğretmenleri, okul üniforması veya kıyafet yönetmeliği giymemek ve hükümeti Perşembe gününden itibaren öğle yemeğini uygulamaya koyması için boykot etmekle tehdit etti. Odisha’nın dört bir yanından binlerce eğitimci, gösterilere katılması yasaklandıktan sonra burada Sergi Alanında toplandı. Mahatma Gandhi yolu Çarşamba günü. Öğretmenler, ilkokul öğretmenlerinin sözleşmeli istihdamının geri çekilmesini ve başka taleplerde bulunulmasını talep eden bir protesto toplantısı düzenlemeyi planladı.
“Grevimizi, muhtemelen Nisan ayının ilk haftasında gerçekleşecek olan bir sonraki yönlendirme komitesi toplantımıza kadar ertelemeye karar verdik. Yarından itibaren görevlerimize devam edeceğiz ama hükümet bunun için bize bir kuruş ödemediği için üniforma ve kıyafet giymeyeceğiz. Ayrıca hükümet son altı aydır öğle yemeği parasını onaylamadı ve biz bunu uygulamaya devam etmeyeceğiz. İlkokul öğretmenleri ayrıca CRCC’nin (Küme Kaynak Merkezi Koordinatörü) idari görevini de yerine getirmeyecek” dedi. Rajesh Mohantypanayır alanındaki acil durum toplantısından sonra Birleşik İlköğretim Öğretmenleri Federasyonu yönetim kurulu üyesi.
Öğretmenler protesto mitingi düzenlemek için polisten izin istediler ve mitinge katılmak için izin başvurusunda bulundular. Ancak miting için başkente gelen çok sayıda öğretmene rağmen ilgili Blok Eğitim Görevlileri (BEO) izin vermedi.
“Polis açısından bu haksızlık çünkü on birinci saatte protesto yapmamıza izin vermiyorlar. Polisten haber aldığımızda çoğumuz çoktan Bhubaneswar’a gitmek üzere yola çıkmış oluyoruz. Diğer tüm dernekler neden sınırlandırıldığımızı ve demokratik hakkımızdan dışlandığımızı protesto edebiliyorsa. Hükümet, ilkokul öğretmenlerinin sınavla hiçbir ilgisi yokken giriş sınavının gerekçesini gösterdi” dedi. Swagatika Swain, Mayurbhanj bölgesindeki Udala’dan gözle görülür derecede sinirli bir okul öğretmeni. Günün ilerleyen saatlerinde eğitim ve yaygın eğitim bakanı Samir Ranjan Dash konuyu isyancı öğretmenlerle tartıştı ve onlardan üniformayı boykot etmemelerini istedi. “Eyalet hükümeti taleplerini aktif olarak değerlendiriyor ve bazıları bir veya iki ay içinde karşılanacak. O zamana kadar öğretmenlerden hükümetle işbirliği yapmalarını rica ediyorum.”
Odisha İlköğretim Öğretmenleri Derneği Genel Sekreteri Khagendra Nath Pal, “Hükümetle olumlu bir görüşme yaptık. Öğrencilerin yıllık sınavına yönelik olarak Perşembe gününden itibaren çalışmalara başlama kararı aldık.”