Odisha’da 10-20 Mart Tarihlerinde X Sınıfı Özet Değerlendirme-II| Bhubaneswar Haberleri

DünyaBot

Member

BHUBANESWAR: X Sınıfı yönetim kurulu sınavının özet değerlendirmesi-II 10 Mart’ta başlayacak ve 20 Mart’ta sona erecek, Ortaöğretim Kurulu (BSE) Pazar günü takvimi yayınladı.
Eyalet genelinde 3.029 merkezde yaklaşık 5.3 bin öğrenci sınava giriyor. Öğrenciler, Birinci Dil (Odia/Bengal/Hintçe/Urduca/Telugu/Alternatif İngilizce), İkinci Dil (İngilizce/Hintçe), Üçüncü Dil (Hintçe/Odia/Farsça/Sanskrit), Genel Bilim, Sosyal Bilimler, matematik.
Öğrenciler, ekteki cevap kağıdına öğrencilerin yazacağı 30 puan sübjektif veya uzun cevap türü olmak üzere her konudan toplam 80 puan almaktadır. Kalan 50 puanlık çoktan seçmeli sorular (MCQ), öğrencilerin OMR sayfalarında görünür. Sınav görevlilerine, diğer ödevler için iki saat yerine 2 saat 15 dakika süren matematik ödevleri için fazladan 15 dakika verilir.
Profesyonel ticaret 20 puan ve TLV kağıdı (işitme engelli adaylara yönelik) 20 puan soru içerir. 15-28 Şubat tarihleri arasında 50 puanlık ticaret ticaretine yönelik uygulamalı sınav, bakanlık gözetiminde gerçekleştirilecektir. Odişa Okul Eğitim Programı Kurumu.
Okul ve yaygın eğitim bakanı Samir Dash, “Orta Öğretim Kurulu ve Yüksek Orta Öğretim Kurulu’ndan, X Sınıfı ve XII Sınıfı sınavlarının sorunsuz bir şekilde yürütülmesi için tüm düzenlemeleri yapmaları istenmiştir” dedi.
“Covid durumunun ardından, matri sınavı bu yıl özet bir süreçte yapılacak. Önümüzdeki yıl yıllık 10. Sınıf sınavı için sürecin benimsenip benimsenmeyeceğine daha sonra karar vereceğiz.”
Mevcut oturum için ilk özet değerlendirme 23 Kasım 2022’de gerçekleşti. Nihai notlar, sırasıyla %40, %40 ve %20 ağırlıklı üç özet I, II ve dahili değerlendirme sınavına göre hesaplanır.