Odisha kadın kriket oyuncusu, ODI takımından elendikten iki gün sonra ölü bulundu | Bhubaneswar Haberleri

DünyaBot

Member

BHUBANESWAR: Bir kadın kriket oyuncusunun cesedi Odishas’ta bir ormanda asılı halde bulundu. Kesmek tarafından reddedildikten iki gün sonra Cuma günü bölge Odisha Kriket Derneği (OCA), 2022-23 yerel sezonu için eyaletin kıdemli kadın kriket ODI takımının seçimi sırasında.
Geçti Rajashree Swain Polis, 2019-20’de 16 kişilik Odisha üst düzey kadın ODI ekibinin bir parçası olan ve spin atmayan (25)’in intihar ettiğinden şüphelenildiğini söyledi. Polis, bazı oyuncu arkadaşlarının, bu sefer ODI takımına giremediği için üzgün olduğunu söylediğini aktardı.
Odisha, Erkekler Hokey Dünya Kupası’na ev sahipliği yaptığı için zaferin tadını çıkarırken, kadın kriket oyuncusunun ölümü eyaletteki spor birliğini şok etti ve üzdü.
Polise göre OCA, Swain dahil 39 oyuncunun katıldığı 23 Aralık – 10 Ocak tarihleri arasında Cuttack’te seçim kampı düzenledi. OCA seçicileri, Swain dahil 25 oyuncuyu kısa listeye aldı. Polis, son turda 16 kişilik son kadroya giremediğini söyledi. Seçilen 16 oyuncunun listesi 11 Ocak’ta OCA tarafından yayınlandı.
Seçilen ekipten Reemalaxmi Ekka, “Otelde oda arkadaşıydım. Son listede adını bulamayınca üzüldü. Ağlıyordu. Onu teselli ettim. 11 Ocak’tan beri kimseyle görüşmüyor” diyor.
OCA’nın Kadın Antrenörü Pushpanjali Banerjee Perşembe günü Cuttack Şehrindeki Mangalabag Polis Karakoluna Swain’in ortadan kaybolmasıyla ilgili şikayette bulundu. Cuma günü polis, Scooter’ını Cuttack (kırsal) bölgesindeki Gurudijhatia polis sınırlarının altındaki bir ormanda gördü.
“Arama sırasında cesedini scooter’ının yanında bir ağaçta asılı halde bulduk. Görünüşe göre kendini asmış. Otopsi raporu ölüm nedenini belirleyecek. Gurudijhatia polisi onun ölümüyle ilgili soruşturmayı yürütecek, “Şerif Polis Komiser Yardımcısı ( Cuttack Şehri) Pinak Mishra dedim.
Puri bölgesinden yevmiyeli işçi olan Swain’in ailesi, onun öldürüldüğünü iddia etti. “Kızım seçiciler ve koç onu zihinsel olarak taciz ettiği için kızmıştı. Seçicilerin zengin ve etkili oyunculara iyilik yaptığını söylemişti. Fakir olduğumuz için seçiciler onu reddetti. Kızım, OCA’daki yozlaşmış seçim uygulamalarını bildiği için öldürülmüş olabilir,” dedi annesi Sanjukta Swain.
Sanjukta, “Kızım neden intihar etmek için bir ormanı seçsin? Buraya nasıl geldi? Ölümüne yol açan koşullar gizemli,” dedi.
OCA iddiaları yalanladı. “Oyuncu seçim sürecinde herhangi bir usulsüzlük olmadı ve taciz edilmedi. Seçim adil ve şeffaf bir şekilde yapıldı. Umut vaat eden bir oyuncuyu kaybettiğimiz için üzgünüz. Rajashree 25 kişilik kadroya seçildi. Ama kaçırdı.” OCA CEO’su Subrat Behera, “Onlardan çok daha iyi performans gösterenler seçildi” dedi. Behera, Swain’in geçmişte Odisha için birkaç maç oynadığını söyledi.
Antrenör Banerjee taciz iddialarını da yalanladı. “Sadece altı aydır üyeyim ve kısa süre önce Swain ile temasa geçtim. Onu rahatsız etmedim. Banerjee, “Onun ölümü karşısında şok oldum” dedi.