BHUBANESWAR: Beğenmek Odişa Nisan ve Mayıs aylarında eğitim ve kültür konulu iki G20 toplantısına ev sahipliği yapmaya hazırlanan eyalet hükümeti, yetkililerinin birinci elden deneyim kazanmasına yardımcı olmak için diğer eyaletlerde devam eden bir dizi etkinliği ziyaret etmek üzere ayrı ekipler gönderdi.
Bhubaneswar, G20 Eğitim Çalışma Grubu toplantısını 24-27 Nisan tarihlerinde gerçekleştirecek. Kültür konulu ikinci toplantı, TOI’nin dakika dakika takvimine göre 14-17 Mayıs tarihlerinde kentte yapılacak. 16 Mayıs’ta delegeler Konark’ı ziyaret edecek.
G20 kültür toplantısının Unesco Dünya Mirası Alanı Konark’ta düzenlenebileceğine dair spekülasyonlar olsa da, merkezin her iki toplantıyı da Bhubaneswar’da düzenlemeye karar verdiği bildirildi.
“G20 toplantılarının gidişatını ifşa etmek için çeşitli departmanlardan Amritsar ve Udaipur gibi yerlere ajanlar gönderdik. Bu teşhir ziyaretleri, önümüzdeki iki etkinliği Bhubaneswar’da sorunsuz bir şekilde düzenlememize yardımcı olacak” dedi. devlet endüstrileri departmanıOdisha’daki iki toplantıya ev sahipliği yapan merkez.
Resmi kaynaklar, Baş Sekreter Pradeep’in söyledi Kumar Jena Perşembe günü G20 alt komitesinin iki toplantısı için eyalet hükümetinin hazırlıklarını gözden geçirmesi planlanıyor. Üst düzey hazırlık toplantısına hemen hemen tüm departmanlardan üst düzey yetkililer katılacak.
Birlik Eğitim Bakanı Dharmendra Pradhan geçtiğimiz günlerde eğitim ve kültür konulu G20 toplantılarının devletin zengin kültürel mirasını daha da zenginleştireceğini ve devletin canlı eğitim alanına altın bir fırsat sağlayacağını söyledi. Hindistan’ın geçen yıl 1 Aralık’ta uzun süredir devam eden G20 başkanlığını üstlenmesinin ardından, Odisha da dahil olmak üzere birçok eyaletten yıl boyunca ön zirvelere ev sahipliği yapması istendi. İlk zirve öncesi toplantı (Sherpa toplantısı) geçen yıl 4-7 Aralık tarihlerinde Udaipur’da başlarken, ana zirvenin bu yıl 9-10 Eylül tarihlerinde Yeni Delhi’de yapılması planlanıyor.
G20, küresel ekonomik sorunlar, iklim değişikliğinin hafifletilmesi ve sürdürülebilir kalkınma ile ilgilenen, dünyanın önde gelen gelişmiş ve gelişmekte olan ekonomilerinin bir araya geldiği hükümetler arası bir forumdur. Arjantin, Avustralya, Brezilya, Kanada, Çin, Fransa, Almanya, Endonezya, İtalya, Japonya, Meksika, Rusya, Suudi Arabistan, Güney Afrika, Güney Kore, Türkiye, İngiltere ve ABD’nin yanı sıra Avrupa Birliği de diğer G20 ülkeleridir. üyeler.