Odisha Hükümeti, yüksek öğretimde Oz üniversiteleriyle bağ kurmayı planlıyor | Bhubaneswar Haberleri

DünyaBot

Member
BHUBANESWAR: Eyalet hükümeti arasında işbirliği planlıyor Odişa beceriler için entegre yüksek öğretim için üniversiteler ve Avustralya üniversiteleri.
Avustralya’daki Deakin Üniversitesi Rektörü Magnificus Iain Martin ve Avustralya’daki Devlet Üniversitesi Rektörlükleri ile Avustralya Yüksek Komisyonu Temsilcisi arasında bir toplantı gerçekleştirilecek. Matthew JohnsonHindistan’daki Avustralya Yüksek Komisyonu’nun Bakan Danışmanı (Eğitim ve Araştırma), 12 Aralık’ta Bhubaneswar’ı ziyaret edecek.
Cumartesi günü, Yüksek Öğrenim Sekreteri Bishnupada Sethi, Odisha Eyaleti Devlet Üniversiteleri ile Avustralya Üniversiteleri arasında araştırma işbirliklerinin nasıl kurulacağı konusunda yapılacak tartışmaya katılmaları için tüm Odisha Eyalet Devlet Üniversitelerinin Rektör Yardımcılarına bir mektup yazdı.
Yüksek Öğretim Bakanı Rohit Pujari resmi kaynaklara göre toplantıya katılması planlanıyor. Başkan Centurion Teknoloji ve Yönetim Üniversitesi Mukti K Mishra hükümet işbirliği istişareleri için bir teklifte bulundu.
Odisha Devlet Yüksek Öğrenim Konseyi (OSHEC), Başkan Yardımcısı Asoka Kumar bu kamu devlet üniversitelerinin Merkez’in duyurusu doğrultusunda müfredatlarına becerilere yer vereceğini söyledi. “Bu yüzden bunu uygulamanın yollarını araştırıyoruz.” Avustralya üniversiteleri beceri geliştirme konusunda iyi bir üne sahiptir. Birlikte çalışmadan önce ikili ile bir görüşme yapacağız” diye konuştu.
Bir devlet devlet üniversitesinden bir profesör, yabancı üniversitelerle işbirliğinin ciddiye alınması gerektiğini söyledi. “Öğretim üyelerini üniversitelerimize getirip, öğretim ve araştırma konusundaki görüşlerini dile getirmeliyiz. Ayrıca işbirliğini yok etmeden meyvelerini toplamalıyız.”