Odisha bakanının öldürülmesinin ardından polis, VVIP güvenliğini iyileştirmek için SPG’den yardım almayı planlıyor | Bhubaneswar Haberleri

DünyaBot

Member

BHUBANESWAR: Sağlık Bakanı’nın arka planında Naba Kisore Dasgörevi ihmal ettiği için kişisel güvenlik görevlisinin (DPT) öldürülmesi ve askıya alınmasının ardından, eyalet polisi seçkinlere danışmaya karar verdi Özel koruma grubu (SPG), VVIP’ler etrafındaki güvenlik standartlarını iyileştirmek için.
Ayrıca, KPT’ler (genellikle acenteler) için özel bir eğitim modülü hazırlama planı da vardır.
“Başbakan da dahil olmak üzere VVIP’lerin güvenliğini gözden geçireceğiz. Güvenlik düzenlemelerini düzenli olarak gözden geçirsek de, bakanın öldürülmesi gibi olayların tekrarını önlemek için VVIP’lerin daha fazla güçlendirilmesine ve iyileştirilmesine ihtiyaç vardır. Kısa bir süre sonra konuyu SPG görevlileriyle görüşeceğiz ve onların iyi uygulamalarını sistemimizde tekrarlayabilmemiz için eğitim modüllerini anlayacağız,” Polis Genel Müdürü (DGP) Sunil Kumar Bansal söz konusu.
Şu anda, tehdit algılarına göre X, Y, Z ve Z+ kategorilerinde en az 200 lider güvenlik altına alındı. Başbakan Naveen Patnaik, Z+ korumalı. Eyaletteki her MLA, Parlamento Üyesi ve Bakana bir PCA atanırken, Maoist’ten etkilenen bölgelerde korunanlara birden fazla PCA atandı.
DGP Bansal, bakanın öldürülmesinin ardından DPT’lerin standart çalışma prosedürünün (SOP) gözden geçirileceğini söyledi. Polis kaynakları, görevi ihmal ettiği için askıya alınan Naba’nın PSO’su Mitrabhanu Deo’nun o gün bakanın arabasının arkasında başka bir araca bindiğini söyledi. Deo, sorgusu sırasında polise, bakanın kendisinden diğer araca oturmasını istediğini söyledi.
“DPT’ler için yapılması ve yapılmaması gerekenler var. Yönergeleri gözden geçireceğiz. DPT’ler genç (40 yaşına kadar), çevik ve uzun saatler hizmet verebilecek durumda olmalıdır. Bansal, üç yılda bir rotasyona tabi tutulmaları gerektiğini söyledi.
Merkez polis karakolu, tüm bölgelerden SP’lerden PSO’ları rolleri ve sorumlulukları hakkında bilgilendirmelerini ve duyarlı hale getirmelerini istedi. Balasör SP Sagarika Nathan Cuma günü PSO’lara eğitim verdi.
“Bir PSO’nun birincil görevi, bir VIP’yi korumaktır. Ayrıca DPT’lerin nişancılığa alışması için atış pratiğine başladık’ dedi.