Odia göçmen işçileri, Hintçe konuşan insanların Tamil Nadu’da hedef alındığına dair söylentileri duyunca paniğe kapıldı | Bhubaneswar Haberleri

DünyaBot

Member

BHUBANESWAR: Söylentiler Hintçe konuşan işçilere saldırı Tamil Nadu’nun farklı yerlerinde çalışan Odisha’dan göçmen işçiler arasında paniğe neden oldu.
Eyalet hükümeti ve endüstrinin onlara her türlü yardımı sağlayacağına dair güvence vermesine rağmen, onlar hala önümüzdeki günler için endişeli.
Birçok Odia insanı Chennai, Tirupur, Coimbatore ve diğer şehirlerde çok sayıda çalışıyor. İnşaat projeleri, tekstil ve giyim sektörü, otel ve turizm sektörü, gıda işleme, sıhhi tesisat ve elektronik sektörü, tuğla fırınları ve diğer alanlarda faaliyet göstermektedirler.
Şu anda Chennai’de çalışan Ganjam’dan Sumanta Swain, kendisinin ve Odisha’dan arkadaş grubunun, istenmeyen bir olay korkusuyla şirket binasını terk edemediğini söyledi.
“WhatsApp aracılığıyla Hintçe konuşan insanlara yönelik saldırılarla ilgili bazı videolar gördüm. Bazı insanlar bu videoların sahte olduğunu söylüyor ama neyin doğru olduğunu bilmiyoruz. Hükümet bize göçmen işçilere bir şey olmayacağını söylüyor” dedi.
Bihar ve diğer kuzey Hindistan eyaletlerinden bazı insanların evlerine dönmek için işyerinden ayrılmayı planladıklarını söyledi.
“Kafamız karıştı. Bundan sonra ne olacağını bilmiyoruz. Ama eve dönmeyi düşünmüyoruz.”
Ganjam’dan başka bir işçi olan Santosh Tarai, şirket yetkililerinin bir toplantı düzenleyerek işçilere söylentilere inanmamalarını söylediğini söyledi.
“Tamillerin bize karşı kötü davrandığını hiç görmedim. Hintçe konuşan insanlara hitap ettiklerine inanamıyorum. Yine de bazı insanların oradan ayrılmayı planladığını görünce paniğe kapıldık” dedi.
Göçmen İşçiler Ulusal Koalisyonu Başkanı Sudarshan Chhotoray, Tamil Nadu Başbakanı MK Stalin’in Twitter’da göçmen işçilerin güvenliğine ilişkin bir açıklama yaptığını söyledi.
“Durumu izliyoruz. Orada görev yapan kardeşlerimizden söylentilere ve dedikoduculara inanmamalarını rica ettik” diye konuştu.

Tamil Nadu’daki göçmen işçiler anavatanlarında oldukları kadar güvendeler ve hükümetim onları korumakta kararlı… https://t.co/09NYBdkmVz

— MKStalin (@mkstalin) 1677925419000
“Tamil Nadu’daki göçmen işçiler anavatanlarında oldukları kadar güvendeler ve hükümetim onların haklarını koruma konusunda kararlı. Ülkemizdeki barış ve huzuru bozmak gibi hain bir niyetle nefret yayan Hindistan karşıtı güçlere karşı sert adımlar atılmaması konusunda uyarıyorum.”