KORAPUT: DAV Öğretmen Eğitimi Koleji’nin (CTE) üzerinde belirsizlik hakim. Koraput Ulusal Eğitim Araştırmaları ve Eğitimi Konseyi ile bağlantı (NCERT) boş fakülte kontenjanları nedeniyle 2023-24 akademik dönemi için.
Kaynaklar, 1982 yılında 100 öğrenci gücüyle kurulan kolejin, yeterli fakülte eksikliği nedeniyle 2020-21 oturumu itibariyle NCERT ile ilişkisini kaybettiğini söyledi. Kolejde 22 onaylı öğretim görevi olmasına rağmen, yeni bir öğrenci grubunun kabulü için NCERT adaylığını almak için en az 16 öğretim üyesi gerekir.
“2020-21’de kurumun üyeliği iptal edilen yalnızca yedi öğretim kadrosu vardı ve o zamandan beri eyalet hükümeti NCERT kriterlerini karşılamadı” dedi. suresh sauna, Koraput merkezli bir PhD bilim adamı. Eyalet hükümeti o oturuma müdür dahil 13 öğretim üyesini yerleştirmiş olsa da, NCERT üyeliği reddetti.
Jeypore MLA Tara Prasad, “Hükümet eğitim sistemini güçlendirmekte ısrar etse de, kırk yıllık BEd Üniversitesi’nin son üç yılda üyeliğini kaybetmesi talihsizlik. Hükümet konuyu henüz ele almadı” dedi. Bahinipati. “Kurumun, aşiret ağırlıklı Koraput, Malkangiri, Rayagada Ve Nabarangpur Eyalet hükümeti, öğretim üyelerini vekaleten diğer kolejlere devretti ve tek sorumlu müdür olarak kaldı.