NCERT Kitapları Yakında Bölgesel Dillerde Çıkıyor: Birlik Bakanı Dharmendra Pradhan | Coimbatore haberleri

DünyaBot

Member

COIMBATORE: Birlik Eğitim Bakanı Dharmendra Pradhan Cumartesi günü yaptığı açıklamada, Ulusal Eğitim Araştırma ve Öğretim Konseyi’nin (NCERT) 2023-2024 akademik yılından itibaren tüm bölgesel dillerde kitaplar yayınlayacağını söyledi.
Pradhan dedi NCERT kitapları Tamil, Telugu, Punjabi, Odia, Bengalce ve Assam dili dahil olmak üzere tüm dillerde yayınlanacak.
Pradhan, Ulusal Eğitim Politikasının (NEP) birincil hedefi olan temel dersin ana dilde verilmesi gerektiğini söyledi. “NEP, profesyonel standartlar belirlemek, akreditasyon ve finansman sağlamak için çok düzenleyici bir organ olarak hareket eden UGC’nin yenilenmesini tavsiye etti” dedi.
Bakan kadınların güçlendirilmesi için Tamil Nadu’yu övdü
Pradhan daha önce öğrencilere ve öğretmenlere, konu kadınların eğitimi ve güçlendirilmesi olduğunda Tamil Nadu’nun ülkenin geri kalanının önünde olduğunu söylemişti. “Devlet en fazla kadın istihdam eden ülkedir. Birçok kadın alanlarında büyük başarılar kazanarak ün kazanmıştır. Kadınların eğitimi ülke kalkınması için çok önemlidir. Kadınların yükseköğretime brüt kaydı %27’dir ki bu daha yüksektir.” Birkaç yıl içinde yüzde 50 olması bekleniyor” dedi.
Bakan, öğretmenler için bir göreve başlama programı olan Guru-Dakshta’yı uyguladığı için enstitüye övgüde bulundu. “Bu üniversitenin ülkedeki ve dünyadaki diğer büyük üniversitelerle bağlantı kurmasının zamanı geldi. Enstitüyü NEP’in uygulanması için bir laboratuvar olarak görmek istiyorum. Tamil Nadu iyi giyimiyle tanınır. Tasarımı öneriyorum. Bir dahaki sefere toplantı için yenilikçi, yerelleştirilmiş bir kıyafet için üniversite. Gençler için yeni ölçütler oluşturabiliriz.”
90’ı madalya sahibi, 52’si doktora öğrencisi, 554’ü yüksek lisans öğrencisi ve 2.066’sı lisans öğrencisi olmak üzere 2.703 kişiye derece verildi.