KEONJHAR: Başbakan Naveen Patnaik Pazartesi günü Keonjhar bölgesinde 4.703 Rs değerinde 250’den fazla projenin temel taşlarını açtı ve temellerini attı.
Naveen, Dharanidhar Tıp Fakültesi ve Hastanesinin binalarını kutsadı (DMCH), 100 kişilik kabul ile başlayan MBBS mevcut akademik oturumda başkanlar ve yükseltme onay mektubunun bir kopyasını Dharanidhar Özerk Koleji bir üniversiteye kurumsal yetkililere.
Keonjhar’ın eteklerindeki Kabitra köyündeki tıp fakültesi, 480 Rs yatırımla inşa edilmiş 44 hektarlık bir alana sahiptir. 55 öğretim üyesi ve 28 kıdemli asistan ve öğretim üyesi gücü ile 22 bölümü vardır.
CM ayrıca 1.103 Rs değerinde 138 projenin temel taşlarını attı, 868 Rs değerinde 98 projenin açılışını yaptı ve 2.731 Rs değerinde 23 yeni proje duyurdu.
Naveen açtı Dharanidhar spor kompleksi, bir futbol sahası, LED projektörlü 400 m sentetik pist ve 1.000 kişilik bir galeri ile. Ayrıca acemi ve yetenekli okçular için okçuluk arenası geliştirildi.
Komplekste ayrıca altı badminton kortu olan bir kapalı salon ve sporcular ve personel için tam donanımlı 200 yataklı bir konut tesisi bulunmaktadır. Kampüs, dokuz dönümlük bir araziye yayılmıştır ve 35 Rs’nin üzerinde bir maliyetle geliştirilmiştir. Kompleks, eğitim faaliyetleri ve bölgesel düzeyde yarışmalar düzenlemek için iyi bir donanıma sahiptir.
Tıp fakültesi yakınında halka açık bir toplantıya hitap ederek, Naven dedi çiftçiler, kadınlar ve gençler, üçlü kalkınmamızın güçleridir. “Onlar, devletimizin ilerlemesinin liderleridir ve gelişmiş bir Odisha rüyasını gerçekleştirmede önemli bir rol oynayacaklardır” dedi.
CM, yakında tıp fakültesinden bir kanser tedavi merkezi ve bir hemşirelik okulunun faaliyete geçeceğini söyledi. Tıp fakültesinin doktor açığını kapatmaya yardımcı olacağını söyledi. “İlçede daha iyi tesisler mevcut olacak ve insanlar artık çoğu tedavi için Cuttack veya Bhubaneswar’a gitmek zorunda kalmayacak” dedi.