Mülkiyet yüzünden annesini baltayla öldürdü, bir süre sonra Brno'da yarışırken görüldü

DünyaBot

Member
Bu plaka, Padochov sakini ve kendi kendini yetiştirmiş Hynek Brzda'nın eseridir; aynı zamanda 21 Mart 1921'de Kukla madeninde meydana gelen gaz patlamasında ölen insanlar için yapılan Oslavinsk anıtının da yazarıdır ve Oslavinsk tarihçisi Jan Kyselk tarafından 1921 yılında anılmıştır. Azaltılmış Yaşamlara Anıtlar adlı çalışma.

Değişen anıtın yaratılma nedeni kazınmış yazıyla aydınlatılıyor: Adımlarını durdur, hacı ve düşün. Ölen anne, 24 Mart 1919'da oğlunun eliyle buraya defnedildi. Oğlum, bunu neden yaptın, canımı aldın? Ben sevgi dolu bir anneydim, seni sevgiyle büyüttüm.

Rosicka-Oslavanska Yurtseverler Derneği'ni kuran tarihçi Kyselk, birkaç yıl önce bir vazo için mezar taşı arayarak kazmaya başladı. Ve adını, kendi oğlu tarafından öldürülen kurban Maria ur'dan (bazen Sur olarak yazılır) aldığını öğrendi.

Katil daha sonra annesine iki kişilik ormana gideceğini söyledi. Bir balta aldı ve onun önünde giyindi. Ormanın içinden kestirme bir yoldan Ivanice'ye gideceğini gördü.
Kısa hayatların anıları

Bu özel bağlantıyı noktalayın iDNES Premium aboneliğiyle

Aptallık etme

Peşin ödeme

Aylık aboneliğe karşı Uette 178 K

Peşin ödeme

Aylık aboneliğe karşı Uette 446 K

Bugün kaydolun ve şunları edinin:

• iDNES.cz, Lidovky.cz ve Express.cz içeriğine sınırsız erişim
  • Tanınmış yazarlardan 50.000'den fazla premium bağlantı
  • Gazete ve dergilerimize online ve ücretsiz erişim