COIMBATORE: Polis Genel Müdürü (DGP) Doktor C. Sylendra Babu Cumartesi günü öğrencileri her gün bir şeyler öğrenmeye çağırdı. Öğrencilerin kendilerini bilgilendirmek için İnternet arama motorlarını kullanabileceklerini söyledi. “Öğrencilerin dünyada başarılı olabilmeleri için okul/üniversite müfredatı dışındaki şeyleri öğrenmeleri gerekiyor.”
Tamil Nadu Ziraat Üniversitesi (TNAU) öğrencileriyle gerçekleştirilen interaktif toplantıda konuştu. TNAU mezunu Sylendra Babu, bir öğrenci olarak amacının tıbbi bir sandalye elde etmek olduğunu ve Madurai’deki ziraat kolejine gitmek zorunda kaldığında hiç mutlu olmadığını söyledi.
“Doktor olmak istiyordum ve bu benim hayalimdi. Tıbbi sandalye almazsam öleceğimi düşündüm” dedi.
Sylendra Babu, üniversiteye katıldıktan sonra tarım derslerine ağırlık vermediğini söyledi. “Üniversite Öncesi Ders (PUC) notlarını yükseltmek için sınavlara girdim. Bu arada hükümet, tıp kürsüsü için yalnızca XII. XII. Sınıf sınavına girdim ve notların yaklaşık %89’unu aldım. Bunun üzerine hükümet, ziraat öğrencilerinin tıp dersi almamaları emrini verdi. Ve benim hayalim sona erdi.”
Birlik Kamu Hizmetleri Komisyonu (UPSC) sınavına girip IAS memuru olan üniversite öğrencisi VK Subburaj’dan ilham aldığını söyledi. “Daha sonra sağlık bakanlığı sekreteri oldu. Kendisiyle iletişim kurma şansımız oldu. Bize ziraat öğrencilerinin IAS ve IPS memuru olabileceklerini söyledi. Ben de UPSC sınavını geçip memur olmaya karar verdim.”
Sylendra Babu, Ramachandra Tıp Fakültesi’nin kendisini kariyerinin ilerleyen dönemlerinde tıp öğrencilerinin toplantısına baş konuk olarak davet ettiğini hatırladı.
Sylendra Babu, şimdiye kadarki yaşam deneyimlerini paylaşırken, öz disiplini izleyerek TNAU öğrencilerini hayatlarında yeni zirvelere ulaşmaları için motive etti. Onlarla iletişim kurdu ve devlet hizmetleri ve diğer şüpheler hakkındaki sorularını yanıtladı.
Dr. Madurai Ziraat Fakültesi ve Araştırma Enstitüsü eski Dekanı (emekli) KK Krishnamurthy de etkinlikte bir öğrenci olarak DGP ile ilgili deneyimlerini paylaştı.
TNAU Şansölye Yardımcısı Coimbatore Dr V Geethalakshmi, işleve başkanlık etti. Etkinliğe tüm üniversite yetkilileri, bölüm başkanları, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.