Bhubaneswar: Chandrasekharpur Perşembe günü polis birini tutukladı Soumyajeet Mohapatra altı ay önce eski kız arkadaşının intiharına suç ortaklığı iddiasıyla. 25 yaşında bir yazılım mühendisi olan kurban, 20 Ağustos’ta dairesinde asılı halde bulundu. Tutuklama, Orissa HC’nin Mohapatra’nın erken kefalet talebini reddetmesinden birkaç gün sonra gerçekleşti.
Kurbanın ailesi, kızlarının 27 yaşındaki Mohapatra tarafından fiziksel, cinsel ve finansal olarak sömürüldükten sonra intihara zorlandığını iddia ederek mağdur hakkında şikayette bulunmuştu.
Polis aleyhine dava açmasına rağmen Mohapatra ve onu sorguya çekti, o zaman tutuklanmamıştı. Üst düzey bir polis memuru “Soruşturmamız devam ediyordu ve aleyhinde delil topladıktan sonra onu tutukladık” dedi ve ekledi: “İntiharının nedeni gergin ilişkileriydi.”
Babasının polise verdiği ifadeye göre maktul, özel bir şirkette çalışan Mohapatra’nın birden fazla ilişkisi olduğunu öğrenince depresyona girdi. Onunla evleneceğine de söz vermişti.
18 Ağustos’ta Mohapatra’nın onu Infocity’deki bir bara kadar kendisine eşlik etmesi için zorladığı iddia edildi. Onunla ilişkilerinin geleceği hakkında konuşmak istedi, ancak polis kaynaklarına göre ikisi arasında barda bir tartışma çıktı. “20 Ağustos’ta kızımla iletişime geçmeye çalıştım ama cevap vermedi. Bhadrak’tan Bhubaneswar’a koştum ve onun vefat ettiğini öğrendim” dedi baba.