Mladk zpv, Karel Gott rolünde. Ama kendimi buna göre şekillendirmek istemiyorum, k

DünyaBot

Member
Çocukluğunda Çek şov dünyasının efsanevi kişiliklerinin unutulmaz şarkıları onun tarafından söylendi. Yedi yıl önce aklına bütün bir konseri yirmi parçalık Çek bülbülünün melodisine ayırma fikri geldi.

Jene daha sonra ilk başta Karel Gott’un sağlığının iyi olmadığını düşünerek içti, ben de böyle bir zamanda ona girmemeye karar verdim. Onun gidişinden sonra bile bu bana doğru gelmedi, onun övgüsünü alan ve bunu Calculus’un bir üyesi olarak kullanmak isteyen biri gibi davranmak istemedim. Kendi prodüksiyon ajansında çalışmanın yanı sıra kısa süre sonra kendisini ilk müzik mağazasına adamaya başlayan 24 yaşındaki Ebek, iki yıl önce hazırlıklıydık ancak pandemi nedeniyle tamamen bunaldık diyor.

Artık onun deyimiyle Gott’un müzik eseri ve ünlü bir hayat aşığının anısına uzun süredir hazırlanan bir projeyi insanlara sunmanın zamanı geldi. Rol modelim Bosk Karel adlı bir turne, 27 Ocak Cuma günü Beclav’da Brno’lu genç bir elegan’a on beş kadın müzisyen daha eşlik ederek başlıyor.

Turumuzun sadece bir konserinin selinin ardından yaşananlar gerçek dışı. Sabah pedilimizde akşam şarkısını duymak için sabırsızlanıyorum. İnsanlar Goku’yu sevdiği sürece bu, gerçekleşen bir hayalin başlangıcıdır.

Gott’un takipçileri bu yıl Moravia’nın başka bir bölgesindeki bir şehirden Tebe, Tine, Brno ve diğerlerine, başkalarını dinlemek için toplam yedi şehre seyahat edecek. Zpvk, yaz sonuna kadar olan bu durakların 2024 yılı için planladığımız güzel, muhteşem ve şaşırtıcı bir duraklama olduğuna dikkat çekiyor.

Alçakgönüllülüğe ve hafifliğe hayrandı

Altı yaşındayken amigoluk yapan annesiyle birlikte gösterilere gitmeye başladı ve böylece bu mesleğin arka planına dair fikir sahibi oldu. Büyükannesi onu melodik müzikle tanıştırdı ve babası, genç adam onunla büyümemiş olmasına rağmen Brno ve Prag’da müzikallerde çaldı. Annem her zaman gitmemem için bana yalvardı. Kötü niyetli değildi, cesaretimi kırmak istemedi, aksine beni felç etmek istedi çünkü kendimi savunmak çok zor. Ama sadece bir an dinledim, genç Bran müzikteki tutuklanmasını hatırladı.

Ebek, Gott’un taşaklarını nasıl aptal yerine koydu? Konuşmasından, cantilnasından, tenorundan ve şarkı söylerkenki canlılığından keyif aldım. Mutasyona uğramadım, bu şarkıları denemeye başladım. O yüksek yerlerde o kadar rahat uyuyakalmışım ki, gülüyorum.

Ve ergenlik çağında bir avcı olarak Karel Gott’la ilgilenmeye başladı. Ve polinom vc’de bana söylediği şey buydu. Onun alçakgönüllülüğünü, kibrini, onlara yaklaşımındaki insani tavrı sevdim. Hafiflik. Hiçbir şey umurunda değildi. En sevdiği şeyi yaptı ve medyada pek fazla yer almadı. Ancak bir tür soru sorduğunda, efsanevi Çek’in ona ilham verdiği nitelikleri sıralayarak her zaman inanılmaz bir kolaylıkla yanıtladı.

Genç müzisyen, Gott’un bazı şarkılarıyla performans sergilemeye başladı ve çok geçmeden genç bir Karel gibi şarkı söylediğini kızlardan duydu. O zaman hiçbir ses benzerliği göremedim. Sesim farklı çıkıyor, başkalarını algılamıyorum. Ama hayranlar onun şarkısını daha çok söylemem için beni aceleye getirdiler. Ve bunu ben yaptım, unutma.

Ebkov’un bugünkü performansına her yaş kategorisinden dinleyici katılacak. Kızları annelerini konsere götürür, anneleri de kızlarını. Karel Gott’un burada bize bıraktığı sihir, onun gerçekten tüm nesiller tarafından tanınmasıdır, bu benim için çok açık.

Latin ritminde Velka Mja

Ancak şahsen tanımadığım ünlü bir şarkıcıyı asla sesiyle veya davranışıyla taklit etmeye çalışmam. Karel Gott her zaman tek kişiydi ve öyle kalacak. O yeri doldurulamaz. Şarkılarını gerçekten çok beğeniyorum ve onları kendi sesimle, kendi yaklaşımımla söylemek istiyorum. Bu yüzden onun performansıyla kendimi şekillendirmek istemiyorum, kendim için pazara gidiyorum. Ve seyirciler, hoş karşılanıp karşılanmadıklarına kendileri karar verecek.

Her şarkıda aptal kendine ait bir şeyler keşfetmenin hayalini kurar ve buna göre ona da liderlik eder. İkimiz de orijinal aranslardan başlıyoruz ama aynı zamanda birkaç yıl önceki ilk canlı konserlere döndüğümüz aranslar da var. Bazıları ise daha sonraki yıllardan seçim yapıyor veya onları hatırlayıp modern bir ses veriyor. Ona Big My’i Latin ritimleriyle çalacağımızı söylemek için Kva’yı da tatlandıracağım. Bu yüzden onunla oynuyoruz ama büyük bir dikkatle, diye yazıyor ebek.

Onun şarkılarından bambaşka bir şey yapan sanatçılar da var. Örneğin Nightwork grubunun yıllar önce Velka Mja ile çaldığını ve bu versiyonun da dinleyicisini bulduğunu belirtiyor.

Lady Carneval ve Trezor gibi ünlü şarkıların yer aldığı konserler kolay değil. Seyircilerden büyük saygı gördüm. İki yıl önce Karel Gott Ajansı’na ölümünü duyurmak için titreyen ellerle bir e-posta yazan Ebek, Karel Gott adının tamamen anlaşılabilir bir ticari marka olduğunu, aksi takdirde her iş kadınının onu kullanacağını yazıyor.

İlk başta beni sevdi ve ben de yaptığım işi yapmaya devam ediyorum ve bu beni o zamanlar motive etti. Ve projeyi tamamlarken bize onun şarkılarını, daha doğrusu adını nasıl kullanacağımız konusunda kesin talimatlar verildi, diyor.

Bu nedenle sıra Gott’un adını taşımıyor. Üzerinde uzun süre düşündük ama sonunda işin mantığından bu isim çıktı. O nihai rol modelidir. Mj vzor formunda Bosk Karel, bu unvanı kullanmak için ajanstan izin aldığımızı tamamladı.