BHUBANESWAR: Birlik Karayolu Taşımacılığı ve Karayolları Bakanı Nitin Gadkari Pazar günü yaptığı açıklamada, bir çevre yolunun inşası için 169,2 Rs tutarında bir miktarın onaylandığını duyurdu. Nabarangpur şehrin yukarısında NH-26.
Fon, ilçede inşaat ve arazi edinimi için onaylanmıştır. Bu proje 9.1 km’lik bir mesafeyi kapsamaktadır. Mühendislik, tedarik ve inşaat (EPC) modunda tamamlanacaktır.
Birlik eğitim bakanı Dharmendra Pradhan, Odisha’nın ilerlemesinin Modi hükümeti için en önemli öncelik olmaya devam ettiğini söyledi. “Bu proje için fonları onayladıkları için Başbakan Narendra Modi ve Birlik Bakanı Nitin Gadkari’ye teşekkür ediyorum. Bu, NH-26 üzerindeki trafiği rahatlatmaya yardımcı olacak ve günlük işe gidip gelenler için sorunsuz hareketlilik sağlayacaktır” diye ekledi.
Eski Nabarangpur Parlamento Üyesi Balabhadra Majhi bu çevre yolunun Daibhata’dan başlayıp Patramunda’da biteceğini söyledi. Nabarangpur şehrinde trafik sıkışıklığını azaltacaktır. “NH26, şehrin bazı yerlerinde çok dar. Jagannath Mandir’den Ram Mandir’e uzanan yol yoğun ve dardır. Yoğun trafik, araçların şehir içinden geçişini zorlaştırıyor” dedi.
Baypasın uzun süredir devam eden trafik sıkışıklığı ve trafik kazaları sorununu çözeceğini söyledi. “Artık şehirde işi olmayan insanlar bunu atlayabilir ve değerli zamanlarından tasarruf edebilir. Şehir içinde yükleme boşaltma işlemi olmayan ağır vasıtalar da çevre yolunu kullanabilir” dedi.
Günlük yolcuların trafik sıkışıklığından kurtulacağını söyledi. “Nabarangpur’dan bir milletvekiliyken projeyi başlatmaya çalışmıştım. Son olarak, fon onaylandı. Gün ışığını görecek,” dedi Majhi.