Merkez, Naveen Patnaik’i Odisha’da Ayushman Bharat planını uygulamaya çağırıyor | Bhubaneswar Haberlerini uygulamak

DünyaBot

Member
BHUBANESWAR: Birlik Sağlık Bakanı Mansukh Mandaviya Cumartesi günü AIIMS-Bhubaneswar’ın 4. yıllık toplantısına katılırken, sıradan insanlara kaliteli sağlık tesisleri sağlamak için Odisha’daki Ayushman Bharat planını uygulamak için Başbakan Naveen Patnaik’e bir mektup yazdığını söyledi.
“Parlamento oturumdayken, Odisha milletvekilleri benimle görüşmüş ve yasanın uygulanmasını talep eden yazılı mektuplar vermişlerdi. Odisha’daki Ayushman Bharat. Daha sonra milletvekillerinin mektuplarını onayladıktan sonra bu planın uygulanması için Başbakan Naveen Patnaik’e bir mektup yazdım” dedi.
Bu planın sadece Odisha’da ikamet eden insanlara yardım etmeyeceğini, aynı zamanda diğer eyaletlerde ikamet eden Odia insanlarına da kaliteli bakım sağlayacağını söyledi. Özel hastanelerle ortaklık kurarak, insanların program aracılığıyla daha iyi sağlık tesislerine sahip olabileceğini de sözlerine ekledi.
“AIIMS-Bhubaneswar’da Ayushman Bharat planını uygulamak için tüm düzenlemeleri yaptık, böylece bu hastaneye gelen Odisha’dan fakir insanlar plandan faydalanabilir. Başbakanın planı Odisha’da devlet halkının yararına uygulamasını bekliyorum” dedi.
Daha önce, birçok Birlik bakanı ve meslektaşları, eyalet hükümetini Odisha’daki Ayushman Bharat planını uygulamaya çağırdı, ancak henüz hiçbir şey gerçekleşmedi.
Dünyanın artık sağlık hizmetleri için Hindistan’a baktığını söyledi. “Hindistan’daki diğer ülkelerden insanlara kaliteli ve uygun fiyatlı sağlık tesisleri sağlamak için ‘Hindistan’da İyileştir’ girişimini başlattık. “Şubat-Mart aylarında Hindistan’da büyük bir program düzenlenecek ve burada diğer ülkeler, Hindistan sağlık tesislerinde sağlık tesisleri almak için hastanelerimiz ve hükümetle mutabakat zaptı (MoU’lar) imzalayacak.”
Sağlık görevlilerine seslenen Mandaviya, sağlığın Hindistan’da ticaret olmadığını söyledi. “Tüm dünya, Covid döneminde Hindistan’ın ‘insanlığa hizmet’ taahhüdüne ve tavrına tanık oldu. Ülkemizde hastaneler mabet sayılır. Hastaneye hasta olarak gelenler bu tapınakların tanrılarıdır. Doktorlar rahiplerdir. Nerede çalışırsanız çalışın, akla ‘insanlığa hizmet’ tavrı gelmelidir.”
Enstitü, toplum ve hükümet, kariyerinizi geliştirmeniz için size çok yardımcı oldu. Hükümet bir doktor yapmak için yaklaşık 1,5 milyar Rs harcıyor. Bu yüzden doktor olmanıza yardım edenlere minnettar olmalısınız.
Mandaviya, Birlik Eğitim Bakanı Dharmendra Pradhan ve Birlik Sağlık Bakanı Bharati Pravin Pawar ile birlikte, AIIMS Bhubaneswar’ın bir yanık merkezinin açılışını yaptı ve bu ulusal enstitüde bir yoğun bakım hastanesinin temelini attı. Ayrıca Cumartesi günü ICMR-Bölgesel Tıbbi Araştırma Merkezi (RMRC) Bhubaneswar’daki Halk Sağlığı Okulu ve BSL3 laboratuvarının temel taşlarını attılar. RMRC’nin bir ek binası da bakanlar tarafından açıldı.